SİGORTAMNEWS Haber Merkezi

Sigorta acenteleri için önemli bir seçim olan TOBB SAİK İl Delege Seçimleri, Türkiye’nin birçok ilinde tamamlanırken İstanbul’daki heyecan tüm hızıyla sürüyor. Acentelerin oluşturduğu mesleki kuruluşlar da destekleyecekleri listeleri açıklamaya başladı.

Bu yönde bir açıklama da Acentem Sigorta Aracıları Derneği (ASİAD) ve Sigorta Acenteleri Derneği’nden (SAB) geldi.

ASİAD Yönetim Kurulu’ndan yayınlanan deklarasyon şöyle:

Değerli Meslektaşlarımız,

İstanbul'da 7 Temmuz 2023 tarihinde, SAİK Delegelik seçimlerinde; birilerinin hırsına ve kibrine teslim olmadan, mesleki birlikteliği ve herkesin faydasını sağlayan yolu besleyecek olan, meslektaşlarımızın vereceği sağlıklı kararlarla gerçekleşecektir. Kurucu üyesi olduğumuz Acenteler Birlik Platformu’nun sektörde temiz bir sayfa için oluşturduğu, İstanbul SAİK Delegelik seçimlerindeki BEYAZ Listeye, adaylığınızı ve desteğinizi bekliyoruz. ASİAD'ın desteği Siz meslektaşlarımızın desteği ile anlam bulacaktır.

QCAR Mobilite birinci yaşını kutluyor QCAR Mobilite birinci yaşını kutluyor

Herkesin sağlıklı ve akılcı hareket etmesi dileği ile…

“Sizinle meslek var, sizinle birlik var…”

Saygılarımızla,

ASİAD Yönetim Kurulu

SAB Yönetim Kurulu’nun yayınladığı deklarasyon ise şöyle:

Değerli meslektaşlarımız,

SAB Sigorta Acenteleri Derneğinin kuruluş ilkesi olan BİR OLMANIN, BİRLİK OLMANIN vücut bulduğu ACENTELER BİRLİK PLATFORMUNUN kurucu paydaşı olarak MESLEĞİMİZİN ve MESLEKTAŞIMIZIN FAYDASININ GÖZETİLDİĞİ ve meslektaşlar arasında ayrımcılık yapmayan, aday belirleme sürecinde ŞEFFAF, DEMOKRATİK RUHLA örülmüş yol ve yöntemlerle ilerlenmesi düzleminde katılımcı tüm STK ve platformlarla yan yana geldik.

Artık, kişileri değil, karşısındakileri ötekileştirenleri değil, yapmadıklarını yapma iddialarını değil, kartvizitlerine iş yaptırmaya çalışanları değil, samimi, gerçekçi, mesleğinin sesi olacak, MESLEKTAŞLARININ ÖNERİSİYLE BİRLİK OLMUŞ DELEGE YAPISINI OLUŞTURMAK KARARINDAYIZ!

Kararlıyız, seçilmek için her seçimde bu son diyenlerin, ötekileştiren, şu’cu – bu’cu – öcü diyerek ayrıştıranların, mesleğimizi bölerek yönetmesine müsaade etmeyeceğiz. Tam tersine birleşmeye, bütünleşmeye birlik olmaya kararlıyız. Mesleki temsiliyete davetimiz tüm meslektaşlarımıza hiç kimseyi ayırmadan ve ötekileştirmeden açıktır. Ve ortadadır.

Bu eksende 7 Temmuz 2023 ‘te İstanbul Ticaret Odasında yapılacak İL DELEGELİĞİ SEÇİMLERİNDE sektörümüze yepyeni bir anlayış ve gelecek vadeden beyaz listeye destek vereceğiz. Siz meslektaşlarımdan da öncelikle sorumluluk almak ve alacağı sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğine inancı olan adayları mesleki temsiliyet yeterliliği dışında hiçbir ön koşul olmaksızın bu listede olmaya davet ediyoruz. Ve sonrasında aday olmasa dahi TÜM MESLEKTAŞLARIMI sektörün ayrışmışlığına tertemiz ak bir sayfa açan, sektörü birleştirmek için bembeyaz tutkal görevini üstlenen BEYAZ LİSTEYE OY VERMEYE DAVET EDİYORUZ! Mesleğin geleceğinin altına seçme hakkınla, sen de imzanı atabilirsin!

“Büyük işleri, önemli atılımları; ancak birlikte çalışmakla elde edebiliriz.”
Mustafa Kemal Atatürk

SAB Sigorta Acenteleri
Derneği Yönetim Kurulu

Editör: Yaren Akkuş