SİGORTAMNEWS-ÖZEL HABER

Bupa ve MAPFRE ilk olarak Peru'da ortak faaliyete başlayacak.  Her iki şirketin ortaklığı daha sonra Uruguay ve Paraguay'la devam edecek ve Latin Amerika’nın diğer ülkelerindeki fırsatlar analiz edilecek.

Bupa ve MAPFRE’nin bağlı olduğu Sanitas tarafından ortaklıkla ilgili İspanyolca olarak dünya medyasına servis ettiği basın bülteninde, “Her iki şirketin güçlerini ve deneyimlerini birleştiren bu bölgesel ittifakla, üst düzey uluslararası tıbbi bakıma erişim sağlamak için bölgenin sağlık pazarlarındaki penetrasyonlarını kademeli olarak artıracak” deniliyor.

Bupa Türkiye büyüme odaklı yatırımlar yapacak Bupa Türkiye büyüme odaklı yatırımlar yapacak

ATILAN İMZALAR 10+5 YILLIK

MAPFRE’nin bölgedeki 17 pazardaki varlığıyla Latin Amerika'nın en büyük sigorta şirketi olduğunun vurgulandığı basın bülteninde “Sanitas, Bupa'nın Latin Amerika pazarının genişlemesine ve gelişmesine öncülük ederek Bupa'nın Avrupa ve Latin Amerika pazar birimine liderlik ediyor. Bupa ve MAPFRE, her zaman var olan insanların sağlığına dikkat etme hedefiyle, önce Peru'da ve daha sonraki bir aşamada Uruguay ve Paraguay'da uluslararası sağlık sigortası sunmak için bir araya geldi. Her iki şirketin imzaladığı ittifak, Latin Amerika bölgesini kapsıyor ve bu nedenle diğer ülkelerdeki ortak fırsatlar araştırılıyor. Anlaşma, sağlam ve kalıcı bir ilişki kurmaya yönelik güçlü taahhüdün bir sonucu olarak, 10 yıllığına imzalandı ve beş yıl daha otomatik olarak yenilenecek” bilgisi yer alıyor.

Bu bölgesel ittifak sayesinde Bupa ve MAPFRE müşterileri en yüksek kalitede sağlık ürünlerine ve hizmetlerine erişebilecek. Küresel teklifin bir parçası olarak, poliçe sahipleri, dünya çapında 38 milyondan fazla müşteriye hizmet veren uluslararası bir uzman sağlık şirketi olan Bupa aracılığıyla en geniş tıbbi sağlayıcı ağına erişebilecek.

Bültende görüşlerine yer verilen MAPFRE'nin Latin America CEO'su Jesús Martínez Castellanos, “Latin Amerika'nın bir numaralı sigorta şirketi MAPFRE ile sağlık sigortasında dünya lideri Bupa arasındaki bu ittifak, liderliğimizi pekiştiren rakipsiz bir kombinasyondur. Sağlık açısından bölgedeki teklifimizi çok talep gören bir hat ile genişletmemizi sağlayacaktır. Mapfre ile birlikte teklifimizi Paraguay, Uruguay ve Peru'da başlatacağız. Ancak müşterilerimize dünya vatandaşları olarak sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış uluslararası sağlık çözümleri sunmak için bunu bölgedeki diğer ülkelere de genişletmeyi umuyoruz" dedi.

Sanitas ve Bupa Avrupa ve Latin Amerika CEO’su Iñaki Peralta ise "Bupa Global Latin Amerika ve Sanitas, tıpkı Bupa'nın dünya çapında yaptığı gibi, her zaman güçlü ittifaklar oluşturmak, pazarlarımızın büyümesini ilerletmek ve müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için çalışıyor" diye konuştu.

Aynı zamanda Sanitas Vakfı Başkanı da olan Peralta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da şunları söyledi:

BÜYÜK HEYECAN DUYUYORUZ

Latin Amerika'da büyümeye devam etmek için yeni bir anlaşma yaptık. MAPFRE, Peru'da ve ikinci aşamada Uruguay ve Paraguay'da uluslararası sağlık sigortasının ticarileştirilmesinde yol arkadaşımız olacak. 10 yıl süreyle uzun vadeli bir ortaklık. Bununla birlikte diğer Latin Amerika ülkelerindeki yeni fırsatları da incelemeyi umuyoruz. Bu anlaşma sayesinde, müşteriler en yüksek kalitede sağlık ürünlerine ve hizmetlerine erişebilecek ve Bupa genelinde kapsamlı tıbbi sağlayıcılar ağına sahip olacaklar. Bu anlaşmanın Latin Amerika'daki geleceği konusunda büyük heyecan duyduğumuz bu yeni projeyi Jesús Martínez Castellanos ve tüm MAPFRE ekibiyle paylaşmak benim için bir onurdur. Tebrikler José Luis Buil ve Bupa Global Latin Amerika ekibi, önümüzdeki yıllarda sağlık hizmetlerini daha da ileri götürmeye devam etmek için bizi büyük zorluklar bekliyor.”

Editör: Veli Karadeniz