Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, bir TV kanalına 2024 yılında sigorta fiyatlarının artışlarını değerlendirdi ve sigortaya daha az ödemenin şifrelerini verdi.

Türkiye'de geçmiş dönemde sigorta fiyatlarının rekabetçi olduğuna dikkat çeken Şişli, “Biz hep dünya ortalamalarının altında fiyat bularak, kendimizi sigortalıyorduk. Fakat son dönemde açıkçası doğal afetlerden kaynaklı risklerde çok ciddi artış görüyoruz. Bu durum sadece Türkiye'de değil tüm dünyada da böyle. Bizim yaşadığımız elim deprem olayından sonra İtalya'da bir fırtına hasarı gerçekleşti. Türkiye'deki toplam sigortalı hasarı 5 milyar dolar civarındayken, İtalya'da 4 milyar dolara yakın fırtına hasara ödendi. Bu çok ciddi bir rakam. 2023 yılının ilk 9 ayında 263 milyar dolar gibi bizim katastrofik olaylar dediğimiz doğal afetlerden kaynaklı hasar oluştu. Bunun 100 milyar doları sigortalıydı” diye konuştu.

Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti

“Dünya reasürans piyasalarını, diğer finans piyasalarından ayırmak imkânsızdır” diyen Şişli, şunları söyledi: “Tüm dünyada faizler artarken, enflasyonist ortama girilmişken ve maliyetler artarken haliyle bunun da sigortaya yansımaları oluyor. Özellikle reasürans piyasalarında ciddi bir kapasiteye ihtiyaç var. Bu kapasite ihtiyacı arttıkça sigortanın da fiyatı artıyor. Son dönemde Türkiye’nin reasürans fiyatları neredeyse ikiye, bazı branşlarda ise üçe katlandı. Biz de dünya sigorta piyasalarını takip etmek zorundayız. Dünya piyasalarında artışı olduğu zaman biz de bunları fiyatlarımıza mecburen yansıtıyoruz.”

Şişli, “Geçen sene gerçekleşen deprem olayında sigorta sektörü olarak sigortalılarımıza yaklaşık 5 milyar dolar ödeme yaptık. Bu 5 milyar doların neredeyse yüzde 90’ını yurtdışındaki reasörlerimizden karşıladık” dedi.

Artışları bazı durumlarda müşterilerine yansıtmadıklarını da vurgulayan Şişli, işletmelerin nasıl daha az sigorta ücreti ödeyeceklerinin şifrelerini şöyle anlattı:

“Bu noktada işletmelerin kalitesi çok önemli. Bazı işletmeler var ki örneğin yangın güvenlik önlemlerini, doğal afet güvenlik önlemlerini en üst seviyede alıyorlar. Biz de şirket olarak sigortalılarımıza destek veriyoruz. Haliyle bütün ödevlerini iyi yapmış, kendi işletmesini koruyan, yeniliğe yatırım yapmış, kârının bir kısmını şirketine ayırıp, şirketini geliştiren işletmelerde bu yansıtma daha az oluyor. Fakat bunun tam tersi olan işletmeler de var. Elbette ki o işletmeler için sigorta fiyatları artacaktır. Hatta kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketler teminat bulamamakla karşı karşıya kalacaklar. Çünkü önümüzdeki dönemde sigorta teminatı bulmak ciddi anlamda zorlaşacak. Sigorta sektörü olarak her zaman hasar ödemeye hazırız ama işletmelerin de kendi önlemlerini alması gerekiyor.”

Kâr kaybı sigortasının önemine de dikkat çeken Şişli, “Kâr kaybı sigortası işletmeler için bir ihtiyaçtır. Bir hasar oluştuğunda işletmelerin kâr kayıplarını karşılar. Oldukça gerekli bir sigorta ürünüdür” diye konuştu.

Editör: Veli Karadeniz