FED yüzünden o ülkeler emniyet kemeri bağladı FED yüzünden o ülkeler emniyet kemeri bağladı

Kaçmaz, MHR GYO’nun halk arzı için İstanbul Borsası’nda düzenlenen Gong Töreni’nde yaptığı açıklamada, “MHR GYO olarak halka arzımızı Perşembe Cuma 12-13 Ekim tarihlerinde tamamladık. 4 lira 30 kuruştan halka arzımız gerçekleşti. Halka arzımızda bize teveccüh gösteren yatırımcılarımıza özellikle teşekkür ediyoruz. 3 milyon 278 bin 477 yatırımcıyla gayrimenkul yatırım ortaklıklarında rekor kırdık. Bizim halka arzımız bu anlamda önem kazanmış oldu” dedi.

DOĞRUDAN SATIŞ YAPMADIK

MHR GYO’nun sigorta şirketleri iştiraki olduğunu vurgulayan Kaçmaz, “Sigorta şirketleri iştiraki olarak Borsa’da ilk işlem gören GYO oluyoruz. Dolayısıyla arkamızda sigortanın ve finansın desteğini hissederek farklı projelerle yatırımcılarımızın karşısına çıkacağız. Borsa’da halka arz ile yatırımımızı gerçekleştirdik, doğrudan satış yapmadık. Bu halka arzdan elde ettiğimiz gelirin tamamını gayrimenkul yatırımlarında kullanacağız. Öncelikle gayrimenkul alımlarına yöneleceğiz. Kentsel dönüşüm projelerine önem vereceğiz. Kat karşılığı ve hasılat paylaşımı projelerinde de yer alacağız” diye konuştu.

KAP’A BİLDİRECEĞİZ

MHR GYO’nun hedefleriyle ilgili de bilgi veren Kaçmaz şunları söyledi: “Yeni projelere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeler neticelendiğinde halka açık bir şirket olarak Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) duyurularımızı yapacağız. Hedefimiz büyüyen ve marka projeler üreten bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olmak. Şu anda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz.”

Haberin videosu SİGORTAMNEWS instagram sayfasında...

Editör: Veli Karadeniz