Ankara’da ekip olarak Risk Günleri’ni takip ettik. Ankara’ya gitmişken etkinliğin sponsorlarından Sigorta Shop CEO’su Aydın Kaya’yı ziyaret etmeden olmazdı.

Aydın Beyi bulunca hemen tripotumuzu kurduk, telefonumuzu yerleştirdik ve mikrofonlarımızı da takıp röportajımıza başladık. Aydın Bey’den Sigorta Shop Kadın Voleybol Takımı’nın hikayesini anlatmasını istedik. Ve ilk sorumuzu “Neden spor ve neden kadın voleybolu?” diye yönelttik.

“Kadınlarımızın başarısına her zaman inandık” diyerek sözlerine başlayan Kaya, “Sigorta Shop ile sporu nasıl örtüştürebiliriz diye bir arayışımız oldu. Tabi bu pandemi öncesine denk geldi. Bizim için ve tüm spor camiası için zor bir dönemdi. İkinci Lig’de bir takım mı kuralım, bu takım voleybol branşında mı olsun yoksa basketbol branşında mı olsun diye düşünürken; Kadınlar 1. Voleybol Ligi’ne Sigorta Shop ile isim sponsoru olduk. Aynı zamanda 24 takımın göğsünde Sigorta Shop markası vardı” dedi.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON OLAN TEK TAKIM: MERT GRUP SİGORTA

Ankara’da Kadın 1. Voleybol Ligi’nde yer alan bir takım ile de sponsorluk anlaşması yaptıklarını belirten Kaya, “Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde de Mert Grup Sigorta adıyla mücadele eden bir takım kurduk. Mert Grup Sigorta, Türkiye voleybol sporu tarihinde namağlup şampiyon olan tek takımdır. Namağlup şampiyon olarak Birinci Lig’e adını yazdırdı. Birinci Lig’de ise Sigortashop adıyla mücadele etmek zorunda kaldık. Hem Kadınlar Birinci Voleybol Ligi’nde hem de Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde birer takımımız oldu. Sigorta Shop ile adımızı dünyanın bir numaralı voleybol ligi olan Sultanlar Ligi’ne yazdırdık” diye konuştu.

NEDEN KADIN VOLEYBOL TAKIMI?

Kaya, “Bugün Avrupa Şampiyonası’nın finalinde iki Türk takımı mücadele etti. Bu Türk kadının başarısıdır. Neden kadın voleybol takımı kurduk sorusunun cevabı kadınlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Maalesef ülkemizde kadına şiddet olayları yaşıyoruz. Biz de bir anlamda bu yönde bir algı oluşturmak için kadın voleybol takımı kurduk” dedi.

“Yüz binlerce voleybolsever Sigorta Shop adını televizyon ve internet üzerinden duydu. Süreç içerisinde marka birinci oluşmaya başladı” vurgusu yapan Kaya, şöyle devam etti:

İş Bankası ve Anadolu Sigorta’dan Türkiye’de bir ilk İş Bankası ve Anadolu Sigorta’dan Türkiye’de bir ilk

ANTALYA YOLCUSU

“Sigorta Shop, Sultanlar Ligi’nde yoluna devam ediyor. Geçen sene Ankara’da salon bazlı yaşadığımız sıkıntılardan dolayı takımı Antalya’ya taşıma kararı aldık. Antalya Murat Paşa Belediyesi ile bu konuda anlaştık. Artık Antalya’nın Sultanlar Ligi’nde mücadele eden bir kadın voleybol takımı olacak. Bu sigorta sektörünü voleybolda, takım anlamında Sigorta Shop temsil ediyor. Sigorta Shop Takımı’nın şöyle bir özelliği daha var. Takımın sahibi şirket çalışanlarımız. Başkanlığını ben yapıyorum. Tüm geliri de şirketimizden karşılanıyor.”

ŞEHRİN SİGORTACISI

Aydın Bey’e bu defa “Şehrin Sigortacısı” sloganının sorduk. Kaya, “Şehrin sigortacısı benim 2009 yılında bulmuş olduğum bir slogan. Bunu da sosyal medyamda araştırırsanız görürsünüz. Marka patentini aldık. Kulağa hoş gelen, renkli bir marka. Yaklaşık bir sene önce Şehrin Sigortacısı markamızı da İzmir’in güzide takımlarından Göztepespor ile birleştirdik. Göztepespor, İzmir şehrinin takımıdır. Şehrin takımını, Şehrin Sigortacısı ile buluşturduk ve böylece ortaya güzel bir iş birliği çıktı. Göztepe taraftarlarına özel ürünler hazırladık. Göztepespor’un tesislerini, kulüp binasını, tüm branşdaki oyuncularını, araçlarını ve sigorta ile aklınıza ne geliyorsa Şehrin Sigortacısı sigortaladı. Göztepespor ile sigortada tek partneriz” şeklinde cevap verdi.

Aydın Bey’e son olarak, “Vatandaşımız ilk önce hangi sigortayı yaptırmalı” diye sorduk. “Vatandaşlarımıza ve sigortalılarımıza iki sigorta ürününü ısrarla öneriyoruz” diyen Kaya, sorumuzu şöyle yanıtladı:

AYDIN KAYA’NIN İKİ ÖNERİSİ VAR

“Biliyorsunuz asrın depremini yaşadık. Vefat edenlere bir defa daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyoruz. Bu deprem de gösterdi ki ev ve işyerleri, sigortasız olmaz. Ev ve işyerlerinin deprem sigortalarını mutlaka yaptırmalılar. İkincisi de o herkesin sağlık poliçelerini eksiksiz yaptırması gerekiyor. Ülkemizde herkes aracının trafik sigortasını ve kaskosunu düşünüyor. Kendimizin ve ailemizin de sağlık sigortasını aynı bilinçle yaptırmamız gerekiyor.”

Röportajın videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.

Editör: Veli Karadeniz