Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr

Sevil GUMRUKCU / SİGORTAMNEWS

Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ile yapmış olduğumuz röportajın ilk bölümünü yayınlamıştık. Hancıoğlu’na ilk bölümde Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Karadeniz, transferinin neden çok konuşulduğunu sormuştu.

Hancıoğlu, Magdeburger Sigorta’ya geçeceğini kendi sosyal medya hesaplarından duyururken “Yeni bir hikâye yazacağız” vurgusu yapmıştı. İşte bizde Hancıoğlu’na Magdeburger Sigorta ile nasıl bir hikâye yazacağını sorduk.

Hancıoğlu, “Sonuçta aşağı yukarı 14 yıllık bir güzel hikayemizin finalinde böyle bir karar verdim. Tabii ki hâlâ çalışmak niyetimde olduğum için, becerebildiğim sürece iyi bir sigortacı kalmak istediğim için de yeni bir hikâye yazmaya ihtiyacım var esasında. Dolayısıyla ihtiyaç neticesinde yeni bir hikâye yazmamız gerekiyor. Çok şükür sağlığımız yerindeyken, gücümüz yerindeyken, hâlâ iletişimimiz kuvvetliyken, bu sektöre, bu ülkeye fayda sağlayacağımıza inandığımız için de yeni bir hikâyenin peşine koştuk” diye başladı konuşmaya.

O ZAMAN DAHA MUTLU OLUYORUZ

Hancıoğlu nasıl bir hikâye yazacağının şifrelerini ise şu cümlelerle verdi: “Bor Holding sermayedarımın teveccühü, teklifleri ve bizim de takdirimizde güzel bir hikâyeyi 4.5 ay önce başlattık. Tabii çok başındayız. Hikâyeler biraz zaman alıyor. Biraz sabretmek lazım. Geçmişte de yıllar boyu süren bir performans vardı. Ama sabırlıyız, heyecanlıyız. 10 yıl önce ne yaptıysak onları tekrar yapmak, hatta belki daha iyisini yapmak için heyecanlıyız ve sabırlıyız. Hikâyenin detayında tabii ne yapacağız? Evet, ben önce yine iyi sigortacı kalmaya devam edeceğim. Türk sigorta sektörü için bir şeyler yapmaya devam edeceğim. Türk sigortacılığını bizim toplumumuza bilinçlendirmek adına, sigortalık oranını artırmak adına, sigortacılığı sevdirmek adına ne yapmam gerekiyorsa yine bu hikâyenin içinde olacak. Dolayısıyla tabii hikâye başarılı olmak zorunda. O zaman daha mutlu oluyoruz. İyi sigortacılık yaparak, matematikten, etikten uzaklaşmadan, insanlara dokunarak, sigorta sektörüne fayda sağlayarak. Ve yine söylüyorum, Türk toplumuna ve özellikle gençlerine sigortacılığı anlatarak ve sevdirerek yeni bir başarılı hikâye.”

Hancıoğlu, “Herkesin mutlu olacağı bir hikâye yazmayı hedefliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Röportajımızızn videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Linkden

Editör: Veli Karadeniz