Sevil Gümrükcü – SİGORTAMNEWS - Ankara

Maher Holding Sigorta Grubu, Ankara’ya adeta çıkarma yaptı. Anıtkabir ziyaretiyle başlanılan günde “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” konulu toplantı ile Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın yeni İç Anadolu Bölge ofislerinin açılışı gerçekleştirildi.

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi tansiyonun arttığı Başkent Ankara’da gündem bu defa sigorta idi. Maher Holding Sigorta Grubu’nun 30 Ocak’ta Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştirdiği “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” konulu toplantısı ile aynı gün Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın yeni İç Anadolu Bölge ofislerinin açılışı yapıldı.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat’ın ilk çeyrek kârı Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat’ın ilk çeyrek kârı

ÖNCE ATA’NIN HUZURUNA ÇIKILDI

Maher Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Erdemoğlu, Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, QCAR Genel Müdürü Barış Sezen ve Maher Holding Sigorta Grubu çalışanları önce Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine karanfil bıraktılar.

ATO’DA GENİŞ KATLIMLI SİGORTA TOPLANTISI

Anıtkabir ziyareti ve topluca yenilen öğle yemeğinden sonra ATO’da “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı toplantı düzenlendi. Toplantıda Maliye Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ahmet Genç, Maher Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Erdemoğlu, Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, QCAR Genel Müdürü Barış Sezen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve ATO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Bülent Yük hazır bulundu.

Ayrıca Ankara ve çevre illerden gelen sigorta acentelerinin yanı sıra çeşitli meslek temsilcilerinden oluşan yaklaşık 400 katılımcı toplantıyı takip etti.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve ATO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Bülent Yük’ün açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panel ile devam etti.

Yaklaşık dört saat süren panele Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, Q CAR Genel Müdürü Barış Sezen konuşmacı olarak katıldı.

İnteraktif olarak gerçekleşen panelde Bina Tamamlama Sigortası, Fatura Koruma Sigortası, Oksijen Plus Sigortası, KDV İadesi Kefalet Sigortası, Acente Güvence Kefalet Sigortası ve Q CAR hizmetleri detaylı olarak anlatıldı.

Türkiye'de bina tamamlama sigortası macerasının 2013 yılında konuşulmaya başlandığını belirten Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, "2014 yılında yürürlüğe giren birtakım mevzuatlarda yer bulmaya başladı. 2015 yılında genel şartlar yayınlanarak sigorta mevzuatında yer buldu ve 2018 yılında da Quick Sigorta'nın piyasaya bina tamamlama sigortası ürününü arz etmesiyle de vücut buldu” dedi.

Yaşar, “Bina tamamlama sigortası, bir kefalet sigortası ürünü ve hem konut sahibi olacakları hem konut yatırımcılarını ve hem de inşaat firmalarını koruyor. Zorunlu bir sigorta türü değil ancak kanunlarda bu sigortanın yaptırılması, belirlenen teminat ve şartların sağlanması zorunluluğu bulunuyor. Bina tamamlama sigortası, konut veya devre mülk sahibi olmak isteyen kişinin, yaptığı ödemeleri ve sözleşmelerini koruyor. Bina tamamlama sigortası, binaların tamamlanamaması nedeniyle oluşacak mağduriyetlerin önüne geçecek. Bunun yanında, tüketicilerin ödemelerini teminat altına alarak, ülke ekonomisine yeni gayri nakdi kaynak sağlamak açısından önemli bir fonksiyonu yerine getirecek” diye konuştu.

Yaşar’ın Bina Tamamlama Sigortası hakkındaki sunumunun ardından Kefalet Sigortası, Alacak Sigortası ve Fatura Koruma Sigortası’nın acentelere sağlayacağı katkılar hakkında detaylı bilgi verildi. Panelde ayrıca katılımcıların soruları da etraflıca yanıt buldu.

YENİ BÖLGE OFİSİ

Türkiye genelinde 6 binden fazla acente ve iş ortağı ile müşterilerine hizmet veren Quick ve Corpus Sigorta İç Anadolu Bölge Müdürlüğü’nün yeni ofis açılışı gerçekleşti.

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilerin katılım sağladığı açılışa Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı ile çok sayıda acente ve sektör temsilcisi de iştirak etti.

Ankara Çankaya’daki Maidan İş ve Yaşam Merkezi’nin 14’üncü katında gerçekleşen açılışta konuşan Corpus Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Tevfik Doğan, yeni bölge ofisinin açılışından duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: “Sigorta grubumuzun sektörde emin adımlarla büyüdüğünü ve ailemizin genişlediğini görmek çok gurur verici. Yolumuz uzun, hedeflerimiz büyük ve enerjimiz tam; yeniliklerimizin de devamını diliyorum. Yeni bölge ofisimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Açılış, kurdele kesiminin ardından acentelerle birlikte yenen keyifli bir akşam yemeğinin program son buldu.

SADECE SİGORTAMNEWS VARDI

Maher Holding Sigorta Grubu’nun Ankara’daki ziyaret, panel ve açılış etkinliklerini İstanbul’dan giderek sadece SİGORTAMNEWS takip etti.

Ankara Ticaret Odası 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantı, ATO ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve ATO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Bülent Yük’ün açılış konuşmalarını yaptığı toplantı, Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panel ile devam etti.

Etkinliğe ATO Meclis ve Komite Üyeleri ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı

Editör: Hasan Burak Karadeniz