Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yeni başkan ve yönetimini atadı.

Resmi Gazete’nin 13 Kasım Tarihli baskısında yer alan atama kararına göre SEDDK’nın yeni Başkanı Davut Menteş oldu.   

HDI Sigorta ile PSA Finans kasko güvencesi için güçlerini birleştirdi HDI Sigorta ile PSA Finans kasko güvencesi için güçlerini birleştirdi

Cumhurbaşkanlığından yayınlanan 2.023/499 noldu kararda “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına ikinci Başkan Davut Menteş, İkinci Başkanlığına Mehmet Verim, üyeliğine Nevzat Şen, üyeliğine Ömer Faruk Öztürk, üyeliğine Tayfun Aksoyak, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri ile 47 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5’nci maddesi gereğince atanmıştır” denildi.

Davut Menteş, önceki Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’nun istifasının ardından SEDDK Başkanlığını vekaleten yürütüyordu.

Sigortamnews olarak 3 Kasım’da yayınladığımız haberde “SEDDK'ya başkan olarak, kurumun ikinci başkanı pozisyonunda bulunan Davut Menteş'in ya da SEDDK'ya danışmanlık hizmeti veren Mete Güler'in atanması bekleniyor. Şu anda SEDDK’nın Başkanlığını Vekaleten Yürüten Davut Menteş’in Başkan olacağına kesin gözüyle bakılıyor” demiştik..

DAVUT MENTEŞ KİMDİR?

Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden alan Davut Menteş, iş hayatına MÜSİAD Akademide iş dünyasına yönelik eğitim faaaliyetleri organizasyonu ile başlamış, ardından denetim-danışmanlık sektörü ile devam ederek, SMMM ve başdenetçi unvanları ile bu alanda 5 yıl çalışmıştır. Akabinde, hızlı tüketim, gayrimenkul, tekstil ve yenilenebilir enerji sektörlerinde yaklaşık 15 sene üst düzey yöneticilik yapmıştır. 2018 yılı başında girdiği sigorta ve özel emeklilik sektöründe, Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik şirketlerinde; mali işler, finans, hukuk ve bilgi teknolojileri fonksiyonlarının yanısıra, bütçe-raporlama, kurumsal iletişim ve destek hizmetlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapmakta iken 7 Temmuz 2022 tarihinde SEDDK ikinci başkanı olarak atananan Davut Menteş, İngilizce bilmekte olup evli ve 1 çocuk babasıdır. Menteş, 13 Kasım 2023’te de SEDDK Başkanı olarak atandı.

Editör: Hasan Burak Karadeniz