Röportaj: Sevil Gümrükcü

Türk Reasürans kurucu Genel Müdürü ve DASK Genel Müdürü Selva Eren ile sohbetimizin artık sonuna geldik.

Sayın Eren’le yaptığımız sohbeti dikkatle okuduğunuzu düşünüyoruz. Gerçekten de Sayın Eren sorduğumuz her soruya çok net cevaplar verdi. İşte “dobra dobra” dememizin sebebi buydu. Şimdi sohbetimizi çok özel bir soruyla tamamlayalım.

Koltuğunun altında kaç karpuz olduğunu sayamadığımız Sayın Eren, bunu nasıl başarıyordu? Meditasyon mu yapıyordu? Yürüyor muydu? Ne yapıyordu?

Eksper raporları artık e-Devlet’te Eksper raporları artık e-Devlet’te

Şimdi sözü tekrar Sayın Eren’e bırakalım: “Hayatımda kendime güzel ve kaliteli zamanlar ayırmaya özen gösteren biriyim. İyi birkaç dostum var ve onlarla keyifli anlar yaşamaya çalışıyorum. Ayrıca, bir kızım var ve uzun zamandır profesyonel olarak at binme tutkusunu sürdürüyor. Ben de kızımla birlikte, onun hobisini biraz paylaşıyorum. Bu zamanlar benim için çok kıymetli.”

“Ama ben çalışmayı, çalışma gibi gören biri değilim. Gerçekten bu işi çok severek yapıyorum. Dolayısıyla da bana bir yük gibi gelmiyor. Kendimi zaten aşırı şanslı hissediyorum Bizler Bakanlığımızın görevlendirmesiyle hiç olmayan bir şeye, olmayan bir dünyaya, bir kuruluş bütçesi bile olmayan bir organizasyona giriştik. Kurulu bir düzene oturmaktan, kurulu bir yapıyı geliştirmekten çok farklı bir deneyim bu. Benim için bu kurumu kurmak, bu noktalara getirmek, bugünleri görebilmek çok değerli ve eşsiz bir deneyim.”

“Kurumumuz Sayıştay'a bağlı bir kurum. Her açıdan sıkı bir denetim altındayız ve zaman zaman oradan övgüler alıyoruz. Bu kadar genç ama bu kadar da tecrübeli bir ekip olarak her adımı iyi düşünülmüş bir yapı oluşturmanın gururunu ve mutluluğunu yaşamamızı sağlıyor. Kesinlikle vurgulamak isterim ki bunu başarmak bir ekip işi ve tabii ki birçok zorluğu da oluyor. Liderlik, sadece işi bilmekle değil, insanları iyi anlamak ve yönetmekle ilgilidir. Bu nedenle, insan psikolojisini anlamak ve empati yapabilmek liderlikte en önemli özelliklerden biridir diye düşünüyorum.”

Evet, sevgili okuyucularımız. Sadece sigorta sektörü için değil herhangi bir dalda yüksek öğretim gören genç kızlarımıza rol model olacak bir sohbet gerçekleştirdik. Gördüğünüz gibi Sayın Selva Eren’in net ve kesin konuşması bize de sirayet etti.

Bize zaman ayırdığı ve unutulmayacak bir sohbet imkânı verdiği için Sayın Selva Eren’e çok teşekkür ediyoruz.   

SON

Editör: Sevil Gümrükçü