Unico Sigorta Türkiye'nin En İyi İş yerleri arasında Unico Sigorta Türkiye'nin En İyi İş yerleri arasında

Şirket kapanmasından tutun da komisyon kaybına kadar bir sürü sıkıntıyla boğuşan sigorta acentelerinin önüne bir zorunluluk daha konuldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (TOBB SAİK), sigorta acentelerine “Önemli Duyuru” konulu bir elektronik mektup (e-mail) gönderdi. Mektupta, sigorta acentelerine “Kurumsal Uzantılı E-posta Adresi Kullanım Zorunluluğu” getirildiği belirtiliyor.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin gönderdiği ve “Değerli Meslektaşımız” cümlesiyle başlayan o mektup şöyle:     

“Sigortacılık Verilerinin Genel Veri Tabanına Kayıtlanmasına İlişkin Genelge (2023/24) uyarınca; Levhaya kayıtlı sigorta acentelerinin en geç 29 Mart 2024 tarihine kadar kurumsal uzantılı e-posta adresi edinmesi, söz konusu e-posta adresini ilgili Ticaret / Ticaret ve Sanayi Odasının Sigortacılık Birimine bildirerek Levha bilgilerine kaydettirmesi ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde (SBM'de) tanımlı alt kullanıcılarının e-posta adreslerini kurumsal uzantılı e-posta adresi ile uyumlu hale getirerek SBM sisteminde güncellemesi (Admin kullanıcısı: sbm_Levha No ile SBM sistemine giriş yaparak) gerekmektedir. Aksi takdirde, 29 Mart 2024 tarihi itibariye kurumsal uzantılı e-posta adresi kullanmayan acente yetkili ve alt kullanıcılarının işlem yetkisi SBM tarafından kapatılacaktır.”  

“Konuya ilişkin olarak SBM tarafından hazırlanan kılavuza ttps://tobb.org.tr/Documents/2024/Klavuz.pdf linkinden erişilmekte olup meslektaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamalarını teminen belirtilen süreden önce gerekli işlemleri tamamlamaları önemle tavsiye olunur.”  

WHATSAPP GRUPLARINDA YOĞUN ELEŞTİRİ

Bu e-postayı alan acenteler WhatsApp gruplarında SAİK’i yoğun şekilde eleştirdi. Bir acente, “Her şey acenteye zorluk olsun, acente menfaatine çivi çakmazlar ama zorlaştırmaya gelince hemen” diye tepkisini dile getirirken, bir başka acente de şöyle yazdı: “SAİK çok büyük iş yapmış. Acentenin cebinden para çıksın, zorluk yaşasın.”

Diğer yapılan yorumlar ise şöyle:

“Şirketlere zorunlu poliçeleri kestiremeyen ama acentelere habire yeni zorunluluklar getiren müthiş bir sektör. Kep adreslerimiz kep maillerimiz de vardı mesela. Canı sıkılana yeni yeni adresler alacağız anlaşılan.”

“Her yeni bir şey yaptıklarında, bizim bir hakkımız gaspa uğruyor farkında mısınız? Her yanımız şifre doldu. Şifre de şifre. O kadar dolandırıcı üç kağıtçı piyasa da cirit atarken, sadece adam gibi iş yapanlarla uğraşılsın bakalım!”

“Bu ne arkadaş? Adam uzaya gitti daha kolay. Sürekli para tuzağı, ayıp ya!. Ne yapıyoruz, atomu mu parçalıyoruz oturduğumuz yerde. Millet izinsiz şu bu keser onlara bakmazlar!”

“Bir kere olsun acente menfaatine iş yapsınlar milat ilan edeceğim valla. Olmaları olmamalarından daha kötü!”

Editör: Veli Karadeniz