VELİ KARADENİZ

Gördüğümde, çalışma ekibime “Bu habere kimse dokunmasın, ben haberleştireceğim ve imzamı da zevkle atacağım” dedim.

Haber, bir başarı öyküsüyle ilgili…

Haberin öznesi ise bir fotoğraf sanatçımızın Sri Lanka’da birinci olması ve bu birinciliğini altın madalya ile taçlandırması. Şimdi aklınıza “Sri Lanka ne alaka, sigortacılıkla ne ilgisi var?” sorusu gelebilir.

Hemen cevaplayalım…

Bu başarıyı elde eden fotoğraf sanatçımız aynı zamanda başarılı bir sigorta acentesi.

Sri Lanka hakkında bilgiyi de buradan vermeye gerek yok, zaten Google’den bakarsınız.

Biz dönelim haberimize…

İş Bankası ve Anadolu Sigorta’dan Türkiye’de bir ilk İş Bankası ve Anadolu Sigorta’dan Türkiye’de bir ilk

Sigorta acentesi ve fotoğraf sanatçısı Muhammet Doğantemur, Sri Lanka’da düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasında Bitlis Hizan Uzuntaş köyü fotoğrafıyla birinci olarak altın madalya kazandı. Sonuçlarının bugün açıklandığı yarışmada yaklaşık 16 bin fotoğraf yarıştı.

SİGORTAMNEWS’e özel demeç veren Doğantemur, memleketimizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğini vurguladı. Sri Lanka'daki yarışmanın Uluslararası Fotoğraf Sanatları Federasyonu (FIAP) onaylı olduğunu belirten Doğantemur, "Amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık bir yarışmaydı. Yarışma renkli, siyah beyaz, gezi ve doğa olmak üzere 4 kategoride düzenlendi. Yarışmaya 'Gezi' kategorisinde katıldım. Bitlis Hizan Uzuntaş köyüne ait, 22 Ekim 2021 tarihinde çektiğim 'Köy' isimli fotoğrafım altın madalyaya layık görüldü" diye konuştu.

GÖRENLER HAYRAN KALIYOR

Bitlis'in Hizan ilçesinde tarihe meydan okuyan taş evler, görenleri kendine hayran bırakıyor. Zamana karşı direnen taş evlerin güzelliği; özellikle gezginlerin, doğa fotoğrafçılarının, belgeselcilerin ve gazetecilerin ilgisini çekiyor. Çoğu, derin vadiler arasındaki yamaçlara kurulu yaklaşık 300 yıllık çok katlı tarihi taş evlerden oluşan köyler, son zamanlarda yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Editör: Veli Karadeniz