SİGORTAMNEWS / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesini açıkladı. Sigorta sektörünün regülatör kurumu olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) bağlı olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek atandı. Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanı da İbrahim Yumaklı oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Dr. Nurettin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır" dedi.

MAKRO-FİNANSAL İSTİKRAR

Şimşek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro-finansal istikrarı önceliklendireceğiz. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır" diye konuştu.

GİRDİLERİN TEDARİĞİNDE ECBETLER BOZULACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da görevi Prof. Dr. Vahit Kirişci’den aldığı törende yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bayrağı devralacağım sayın Bakanımla 14 aylık süreçte başarılı bir süreç geçirdik. Kendisine teşekkür ediyorum. Pek çok hayati projeyi başlattık. Bundan sonra bize düşen sayın Bakanımızla başlatılan projeyi tamamlamak ve yenilerini eklemektir. Sayın Bakanımın belirttiği şekilde küresel iklim değişikliğinden salgın hastalıklara kadar, savaşlardan çatışmalara kadar içinde bulunduğumuz dönem yeni normal olarak adlandırıldı. Bizler de Tarım ve Orman perspektifinden baktığımızda girdilerin tedarikinde ezberlerin bozulduğunu gördük. Orman ve su vasfının korunmasıyla ilgili yeni çalışmaların yapılmasının zorunlu olduğunu gördük. Bizler yapısal dönüşümü üretime gönül vermiş çiftçilerimizle kadın çiftçilerimizle, genç çiftçilerimizle birlikte tamamlayacağız. En önemlisi biz bu dönüşümü tarım ve orman ailesinin kıymetli fertleri ile başaracağız.

İŞTE YENİ KABİNE

Cumhurbaşkanı: Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz
Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar
Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak
Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya
Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy
Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin
Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler
Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır
Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı
Ticaret Bakanı: Ömer Bolat
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdulkadir Uraloğlu

Kredi borçlanmalarında geçen yıla göre büyük artış Kredi borçlanmalarında geçen yıla göre büyük artış

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek nerelidir? Mehmet Şimşek evli mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Mehmet Şimşek 1967 yılının Ocak ayında Batman'da doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Mehdiye'dir. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı.

“Emerging Marketse” dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi. 23. Dönemde Gaziantep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. 64 ve 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. Şimşek, 14-28 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra kurulan kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İBRAHİM YUMAKLI KİMDİR?

İbrahim Yumaklı kimdir? İbrahim Yumaklı nereli? İbrahim Yumaklı kaç yaşında? İbrahim Yumaklı evli mi?

1969 Yılında Kastamonu'da doğan İbrahim Yumaklı, Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından, 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

İş hayatına 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.'de ithalat işlemleri uzmanı olarak başlayan Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya A.Ş. ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı.

2011 yılında Aljazeera Türkiye'de çalışmaya başladı. 2012-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye'nin sahip olduğu TV kanalını yönetti. Ocak- Ekim 2016 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yaptı.

Ekim 2016'dan itibaren Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak GÜBRETAŞ'ta görev yapmış olup, 7 Nisan 2022 Perşembe Günü yayınlanan Resmî Gazete ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yumaklı, 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra oluşturulan kabinede Tarım ve Orman Bakanı görevine getirirldi?

İngilizce bilen Yumaklı, evli ve iki çocuk babası.

Editör: Veli Karadeniz