Sevil Gümrükcü / SİGORTAMNEWS

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılı, Sigorta Acenteleri Derneği’nin (SAB) organize ettiği geceyle kutlandı. Moda Deniz Kulübü lokalinde düzenlenen geceye sigorta şirketlerinin üst düzey yöneticileri, acenteler, STK yöneticileri ve dernek üyeleri katıldı.

Türkiye Sigorta tarımın da güvencesi Türkiye Sigorta tarımın da güvencesi

SAB Başkanı Ayhan Çalık, gecede yaptığı konuşmada sigortacıların Atatürk gibi gece gündüz hiç durmadan çalışmaları gerektiğini söyledi. Çalık, “Sigortacılığımızı Güney Sibirya'nın ve Kuzey Afrika'nın merkezi olacak bir şekilde dizayn edebilmek adına Türkiye'nin jeopolitik ve jeostratejik merkezi noktada olması hasebiyle de daha geniş atılımlar yaparak, daha geniş kitlelere ulaşabilmek, reasürans üzerinde dünya sigortası üzerinde başarılar elde ederek bölgesinin yıldızı olması dileklerimle Atatürk'ümüzün bize bırakmış olduğu cumhuriyete yakışır şekilde hareket etmeliyiz” dedi.

“Tıpkı pek çok alanda dünya liderliğine oynamış, daha dün bize büyük sevinci yaşatmış olan voleybolcu kızlarımız gibi sigorta sektöründe de dünya yıldızı, dünya markası olacak bir Türkiye'yi sizlerle beraber kurmak için Allah’tan niyaz ediyorum” diyen Çalık şunları söyledi:

“Atatürkümüzün gözümüzden kaçan bir özelliği var. Evet Atatürk büyük stratejistti, evet Atatürk gerçekten çok büyük kumandan, çok büyük siyaset adamıydı. Ama gözümüzden kaçmasını istemediğim bir özelliği var. Atatürk hep çalışkan bir insan oldu. Gece yarılarına kadar çalışan, yüzlerce binlerce kitap okuyan, kendisini geliştiren, ülkesini geliştiren ve ülkesinin geleceğine çalışmalar yapan çok çalışkan bir insandı. Cep telefonunun çıktığı çağda diyeceğim çünkü artık bu tek başına bir çağ oldu. Eskiden 17. yüzyıl, 18. yüzyıl, 19. yüzyıl veya 20. yüzyıl falan derdik. Şimdi her 20 yılda bir yüzyıllar kadar ciddi gelişmeler oluyor. Ve ne yazık ki hayatımız biraz daha tembelleşiyor. Eğer gerçekten bu ülkeyi, Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarak istiyorsak biraz daha fazla çalışmalı biraz daha fazla efor sarf etmeliyiz. Bunu kendi içsel dünyamızda da sigorta sektöründe de ve Türkiyemizin tüm sektörlerinde de yapmalıyız. Oturarak başarı olmaz. Oturduğun yerden lider olunmaz.”

Çalık, “Şirketlerimiz risk alacaklar, daha çok ürün çıkartacaklar. Çıkardıkları ürünleri sadece raflara koyup aklınıza gelirse acentelere satarsınız demeyecekler. Bununla ilgili eğitimler yapacaklar, pazarlama-satış stratejileri geliştirecekler. Acenteleri bu konuda motive edecekler, acentelerin de yaptıkları işler üzerine yeni iş kuracaklar. Sermayelerini büyütecekler. Büyüttüğümüz sermayeyle artık biz de Londra gibi Berlin gibi gibi başka ülkelere kendi reasürans gücümüzü pazarlıyor noktaya gelmemiz gerek. Genel olarak hep beraber birlikte güçlü bir şekilde çalışmamız gerekir. Sigorta sektörünün Atatürk'ün çalışkanlığına ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Haberin videosunu izlemek için lütfen tıklayınız...

Editör: Veli Karadeniz