“Kimden sigorta yaptırmalı?” sorusu aslında her sigortalının sigorta yaptırmadan önce cevap aradığı bir sorudur. Bu soruya güncel bir cevap olabilecek olaya sosyal medyada rastladık ve siz okuyucularımıza aktarmak istedik.

Yılların tecrübeli sigorta acentesi Muhammet Doğantemur’un başına gelen olay tam da Kimden sigorta yaptırmalı? sorusuna cevap veriyor.

Doğantemur, “Dün gece (30 Kasım) saat 22.00 sularında daha önce sigortasını yaptığımız hanım bir müşterimiz aradı. Abi kaza yaptım, dedi. Çok korktuğu ve panik halinde olduğu sesinin titremesinden belliydi. Ben iyiyim ama aracım paramparça ne yapacağımı bilmiyorum yardım et lütfen, diye ekledi zar zor” diyor…

“Sigortanı yaptırdığın acenteni neden aramıyorsun diyemezdim elbette” diyen Doğantemur, “Öncelikle sakin olmasını telkin ettim ve ne yapacağını tek tek anlattım. Kaza yerine kolluk kuvveti yönlendirdim. Hemen bilgisayarımı açtım, eski poliçe bilgilerinden başka acenteye yaptırdığı sigorta bilgilerine ulaştım. Tutanak için sigorta bilgilerini gönderdim. Ardından da ilgili şirketten çekici yönlendirerek aracı servise çektirdim” diye devam ediyor.

Doğantemur, “Müşterimize nazikçe ‘Sigortalarınızı ben yapmamışım, bundan sonraki süreç için sigortacınızla görüşün lütfen’ dedim. Müşterimiz ‘Sigortamı kime yaptırdığımı bilmiyorum, size yaptırdım sanıyordum, nasıl ulaşabilirim sigortamı yapan acenteye’ diye sorması tam bir ibret vesikası idi” vurgusu yapıyor.

“Bu arada sigortayı yapan acentenin iletişim bilgilerini de hanımefendiye verdim. 30 yıldır söylemekten bıktım ama söylemeye devam edeceğim. Sigorta pazardan domates almak gibi bir şey değildir” vurgusu yapan Doğantemur, sigorta yaptıracaklara şunları salık veriyor:

·         Güvenebileceğiniz sabit bir sigortacınız olsun.

Eksper raporları artık e-Devlet’te Eksper raporları artık e-Devlet’te

·         50 lira daha ucuz diye her sene sigortacı değiştirmeyin.

İnternetten ya da bankadan sigorta satın alırken, ‘Gece 22.00’da kaza yaptım!’ diye banka müdürünü aradığınızda size ne cevap vereceğini iyi hesaplayın.

Editör: Veli Karadeniz