SİGORTAMNEWS Haber Merkezi

Depremin direkt ilişkili olduğu sektörlerden biri de sigortacılık. Ülke olarak derinden yaralandığımız 6 Şubat depremlerinin ilk saatlerinden itibaren sahada olan sigorta sektörü, bütün paydaşlarıyla aksiyonlarını durdurmadan devam ediyor.

Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor

Sigorta sektörü depremzedelere yardımda ön sıralarda yer alırken bazı eksiklikler ise sigortalılara zorluk yaşatabiliyor. Bu zorlukların başında da deprem bölgesinde düzenlenen eksik veya hatalı poliçeler geliyor. Özellikle DASK poliçelerindeki adres ve eksik metrekare yanlışlıkları depremzede sigortalıları zorda bırakıyor.

İşte bu yüzden konumuz olan ‘Deprem Risklerinin Yönetimi Sigorta Sözleşmelerinin İşleyişi ve Sürdürülebilirliği’ isimli webinar için “Sigortacıların izlemesi gerekiyor” diyoruz.

Webinarı düzenleyecek olan NART Sigorta’nın sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşımda, “Ülkemizde yaşadığımız son yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan, 11 ilimizi etkileyen, hepimizi derinden üzen merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinin acılarını henüz unutmamışken, gelecekteki deprem felaketlerine dünden daha hazırlıklı olmamızın bilinci içerisindeyiz” vurgusu yapılıyor.
Ayrıca, “Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda ve ülkemizin farklı bölgelerinde beklenen olası deprem senaryoları, bu rizikoya karşı kamusal, kurumsal, bireysel ve teknik önlemlerin alınmasını ve deprem rizikosunun sigorta yolu ile daha iyi yönetilmesini gerekli kılmaktadır. Bu çerçevede 6 Nisan 2023 Perşembe günü 13.30-15.00 saatleri arasında 'Deprem Risklerinin Yönetimi Sigorta Sözleşmelerinin İşleyişi ve Sürdürülebilirliği' isimli webinar düzenlenecek. Webinarında; Deprem Risklerinin Yönetimi, Sigorta Sisteminin Sürdürülebilirliği, Bireysel ve Kurumsal Risklerin Sigorta Yolu ile Doğru Yönetilmesi ve Sigorta Poliçelerinin İşleyişi olmak üzere birçok konu ele alınacaktır” bilgisi de paylaşılıyor.

Sigortacılık Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ve NART Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart’ın konuşmacı olarak katılacağı webinarın moderatörlüğünü NART Sigorta İcra Kurulu Başkanı Denise Nart yapacak.

Linke tıklayarak webinara kayıt olabilirsiniz.

Editör: Yaren Akkuş