sigortamnews.com olarak yayıncılığa Kasım 2022 sonu itibariyle başlamıştık. Yaklaşık 5 ay geçti ve bu süreçte bir yıllık hedeflerimizi yakaladık. Yeni çıkan bir yayının gündem oluşturabilmesi için en erken bir yıllık bir süre gereklidir. Sektörel yayınlar için bu süre üç yıla kadar çıkar.

sigortamnews.com’un bu başarısında en bük pay tabii ki siz değerli okuyucularımızındır. sigortamnews.com yayın hayatına başladığından itibaren her gün artan bir okunma (tıklanma) grafiği sergiledi. Buna paralel olarak sosyal medya hesaplarımızın takipçi sayıları da her geçen gün organik olarak artıyor.

Normal hedeflerimiz içinde bir yıl sonra olan videolu yayın hamlemizi şimdiden başlatıyoruz. İlk röportajımızı instagram hesabımızdan yayınladık. İlk konuğumuz ise Genel Sigortacılar Derneği (GESİD) Başkanı Doç.Dr. Hakan Özcan ile gerçekleştirdik. Hakan hoca, sigortacılık sektöründen gelmiş ilk sigorta doçenti. Kendisini İstanbul Mecidiyeköy’deki dernek merkezinde ziyaret ettik.

Doç.Dr. Hakan Özcan’a önce GESİD’i sorduk. GESİD hakkında detaylı bilgi veren Özcan’a, “Sigorta bilinirliğinin tabana yayılması için neler yapılmalı?” ve “Sigorta poliçe sayısının (penetrasyon) artırılmasının yolları nelerdir?” sorularını da yönettik.

Dört bölüm halinde yayınladığımız röportajımızı sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz.

video linkleri

1. TürkiyeEde sigorta biliniyor mu?

Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor

2. Sigorta sektöründe penetrasyonun artması için ne yapılmalı?

3. Sigorta doçenti nedir?

4. GESİD nedir?

Editör: Yaren Akkuş