Türkiye Sigorta Birliği’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Küresel Sigorta Birlikleri Federasyonu (GFIA) raporuna göre, siber saldırılara bağlı kayıplar yıllık ortalama yüzde 20 oranında artış gösteriyor. Benzer şekilde başarılı saldırıların oranı da şirket başına ortalama yüzde 30 oranına yükseldi. Kendinizi ve işinizi artan siber tehditlerden korumak için hemen harekete geçin, Siber Güvenlik Sigortası ile hem kişisel hem de iş verilerinizi koruma altına alın” deniliyor.

DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor

Siber Güvenlik Sigortası nedir?

İster şirket ister bireysel kullanımda olsun internet, yani dijital teknolojiler birçok alanda işlerimizi hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor. Artan dijitalleşmeni olumlu etkileri olurken, siber tehditlerle güvenlik açığı ortamı da büyük risk oluşturuyor.

Diğer risklere karşı alınan sigorta önlemleri gibi siber risklere karşı da siber güvenlik sigortası bu noktada devreye giriyor. Siber güvenlik sigortası; kişi ve kuruluşların hem siber tehditlere hem de diğer çevrimiçi suçlara karşı korunmasına veya saldırılara uğraması durumunda da iyileşme çalışmalarına yardımcı olan bir sigorta türüdür. Kişisel bilgisayarları, mobil cihazları, elektronik veri akışı sağlayan sistemleri ve verileri kötü amaçlı saldırılara karşı korur.

Editör: Veli Karadeniz