Maher Holding Sigortacılık Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, NTV’de yayınlanan Bakış Programı’nda Noyan Doğan’ın konuğu oldu. Yaşar, canlı yayınlanan programda, Bina Tamamlama Sigortası ile yeni konutzedelerin çıkmasının önleneceğini söyledi.

Türkiye'de konutun önemli bir enstrüman olduğunun altını çizen Yaşar, “Sadece barınma ihtiyacını karşılamak için kullanılmıyor. Aynı zamanda yatırım aracı olarak da kullanılıyor. Hem dışından tırnağından artırarak birikim yaparak bir ev sahibi olmak isteyen tüketiciler hem de yine aynı şekilde yatırımlarını bir gayrimenkul olarak değerlendirmek isteyen yatırımcılar konuta ilgi gösteriyorlar. Şimdi geçtiğimiz yıllarda daha önceki dönemlerde maketten satış süreçlerinde tüketiciler özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde birtakım mağduriyetler yaşamıştı. Belli bölgelerde o maketten satılan gayrimenkuller tamamlanamamış, bunun muhtelif sebepleri olmuştu. Dolayısıyla binlerce konutzede de oluşmuştu ki sadece İstanbul'da bunun 300 binden fazla olduğu Meclis Araştırma Komisyonu raporlarında yer alıyor” dedi.

Quick Sigorta’dan yeni bir okul müjdesi geldi Quick Sigorta’dan yeni bir okul müjdesi geldi

Yaşar, “İlerleyen süreçte kentsel dönüşüm konusu ülkemizin gündemine girdi. Orada da kentsel dönüşüm sonucu özellikle kat karşılığı, arsa karşılığı konutlar ülke gündeminde yer aldı. Bina tamamlama sigortası bina tamamlama sigortası sizin olası riskler sonucunda müteahhitle evinizi alamamanız durumunda devreye giren bir sigorta. Bina Tamamlama Sigortası, daire sahiplerine ödedikleri paralar karşılığında verilen teminat senediyle onun parasının tamamını, onun dairesinin tamamını koruyabilecek bir enstrüman. Bugüne kadar 80-90 civarında poliçe düzenlendi. Yani İstanbul'da birkaç belediye, Ankara'da bir iki belediye bu konularda önayak oldular. Ve dolayısıyla Bina Tamamlama Sigortalı olarak başlayıp biten ve halk sahiplerine teslim edilen konutlar gerçekleşti” şeklinde açıklama yaptı.

“Sigorta bir otokontrol ile konut projesinin baştan doğru yapılmasını sağlayacak” diyen Yaşar, “Aslında ileride, bir sonraki aşamada sadece o konutun alınmasını, koruma işlemini sürdürmeyecek. O konutun belki depreme karşı dayanıklılığını da yani gerisi için de bir aşamayı biz halletmiş olacağız. Yani siz müteahhit eksik malzeme kullanmış mı, kullanmamış mı diye de siz onun da denetimi yapacaksınız” dedi.

Ahmet Yaşar’ın açıklamalarının tamamını izlemek için tıklayınız.

Editör: Veli Karadeniz