SİGORTAMNEWS / ÖZEL

Ekonomik verilerin bir önceki yıla oranlanmasıyla sektörel bazda önemli bilgilere ulaşılıyor. Ortaya çıkan sonuçlar sektörün büyüyüp büyümediğini gösteriyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre sigorta sektörünün, 2023 yılının geride bıraktığımız iki ayında ürettiği prim geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 141.4 arttı. Sektörün reel büyümesi ise aynı dönemde yüzde 55.5 olarak istatistiklere yansıdı.

Sağlık sigortası, zorunlu trafik sigortası, genel zararlar, kasko ve yangın doğal afetler branşı ilk iki ayda ciddi prim üretimleri ve reel büyüme oranları ile lider branşlar oldu.

66 milyar lirayı aştı

Küresel Ticari Sigorta fiyatları sabit kaldı Küresel Ticari Sigorta fiyatları sabit kaldı

 Sektörün Ocak-Şubat dönemindeki prim üretimi 66 milyar TL'yi aşmış durumda. TSB verilerine göre, söz konusu üretim içinde 59 milyar TL’lik kısmı hayat dışından gelirken, söz konusu tarafın büyümesi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 146 oldu.  Enflasyondan arındırıldıktan sonra reel büyüme ise yüzde 58.7 olarak gerçekleşti.

Hayat tarafında yılın iki ayında 7.1 milyar TL prim üretimi olurken; geçen yılın iki ayına göre buradaki büyüme yüzde 109, reelde ise yüzde 34.7'lük büyüme gözlendi.

Editör: Yaren Akkuş