Veli Karadeniz / SİGORTAMNEWS

Sigorta sektöründe ‘dijital ürün’ denince, sadece dijital platformlardan (internet) satılacak şeklinde yanlış bir algı var. Oysa, dijital olsun olmasın her ürün her ortamda satılır. Bu bir satış kuralı ve hatta satış becerisidir.

Katılım Emeklilik sağlıktaki hedefini açıkladı Katılım Emeklilik sağlıktaki hedefini açıkladı

Böyle bir vurgulamadan sonra gelelim haberimizin öznesine… AXA Sigorta’nın, Koç Healthcare iş birliğiyle geliştirdiği ‘AXA Dijital Sağlık Sigortası’ ürününün tanıtım toplantısını yerinde takip ettik. Sadece biz değil, medya mensubu arkadaşlar oldukça yoğun ilgi göstermişlerdi. Çünkü ürünün ismi dikkat çekici.

AXA Dijital Sağlık Sigortası’nın tanıtımını AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken ve Koç Healthcare CEO'su Dr. Erhan Bulutcu birlikte gerçekleştirdi.

Bulutcu hocaya, AXA Dijital Sağlık Sigortası’nı satın alan sigortalılara verilecek olan akıllı aletleri sorduk. Çünkü, doktarlar fiziki hasta muayenesinde bazı aletler kullanıyor. İşte bu akıllı aletler de doktorların fiziki muayenedeki gibi bir anlamda eli olabilecek miydi?

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ

Koç Healthcare CEO'su Dr. Erhan Bulutcu, “AXA Dijital Sağlık Sigortası ürünü ile kullanıcıya verilecek aletler, hekimlerimizin kullandığı araçlardan biri olacak. Yapay zekâ teknolojisi inanılmaz bir şekilde gelişiyor. Saha kullanımı ne kadar artarsa, yapay zekâ da o oranda doğru sonuca doğru gidiyor. Böyle bir dijital alet, yapay zekâ ile doktorların işini kolaylaştırıyor. Hastanelerde binlerce akciğer filmi çekiliyor. O filmlere doktorların daha ayrıntılı bakması için yapay zekâ ön plana çıkıyor. Burada da bu alet doktorların önemli araçlarından biri olacak” dedi.

ÖNCÜ BİR CİHAZ

Bulutcu, “Telemedicine deyince doktorlarla bir iletişim aracı ile görüntülü konuşmak aklımıza geliyor. Halbuki o bir tavsiye. Bu ürünün gelişmesiyle ileride kan şekeri ve akciğer testleri anında görülebilecek. Daha önceki akciğer kontrollerine bakılabilecek. Bu alet öncü bir cihaz. Emin olun on yıl sonra da yoğun bakım takipleri herkesin kendi evinde oluşturulacak. Ve bu tip cihazlar doktorun eli ayağı olacak” şeklinde konuştu.

ACENTE PAYI BÜYÜK

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken’e ise ürünün satışında acentelerin payını sorduk. Ölken,  “Konvansiyonel en önemli satış kanalımız acenteler. AXA Dijital Sağlık Sigortası ürünümüzün satışına bir hafta önce başladık. Ve şu ana kadar 24 tane sattık. Bu satışların tamamını acentelerin gerçekleştirdi” şeklinde bilgi verdi.

TAM GAZ GİDİYORLAR

AXA Dijital Sağlık Sigortası’nın satışı için acentelerini önemli bir eğitim sürecinden geçirdiklerini belirten Ölken, “Acentelerimizi aslında bu ürüne hazırladık. Ve onlara kullandırdık. Biz bu işi iyi biliyoruz. Bir ürünün deneyimlemeden müşteriye anlatılmasının zor olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla ürünü şu anda acentelerimiz satıyor. Ürünümüz tüm dağıtım kanallarımıza açık bir ürün olacak. Ama ön koşulumuz bu ürün için eğitimler alınmasıdır. Bu konuda çok deneyimli bir acente grubumuz var ve şu anda tam gaz gidiyorlar” diye konuştu.

Haberimizizn videosunu izlemek için tıklayınız.

Editör: Veli Karadeniz