Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Kahramanmaraş’ta depremzede acentelerin hem sigortalı ile etkin iletişim sağlanması hem de üretim ve hasar yönetim faaliyetlerinin sağlıklı sürdürülmesi için DASK’ın yaptırdığı konteynerlerden oluşan ‘Sigorta Danışma Merkezi’nin’ anahtar teslim törenine katıldı. SEDDK, DASK ve TOBB iş birliği ile hayata geçirilecek diğer merkezler depremin etkilediği 10 ilde kurulmaya devam edecek.

İlk etap konteyner ofislerin teslimi için düzenlenen törene Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren , DASK genel Koordinatörü Erdal Turgut ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı (SEİK) Levent Korkut ve bölge acenteleri de katıldı.

Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, yaptığı açıklamada sigorta acentelerinin ve sigortalıların sorunlarını dinlemek için bölgeye geldiklerini söyledi.

Eroğlu, “Burada ticaret odasında toplantı yaptık. Depremzede ailelerinin konaklaması ve diğer ihtiyaçlar için devletimiz her konuda yardımcı oluyor. Sigorta acentelerimizin iş ortamı bize bir sıkıntı olarak bildirildi. Çünkü depremden sonra sigorta daha da önemli hale geldi. Hasar yönetimi ve ödeme süreci çadırda olmaz. Acentelerimizden konteyner ofis talebi geldi. Biz de hemen sektörümüze döndük. Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ve DASK ‘Hemen 11 ilde ihtiyaç duyulan konteynerleri yaparız’ dediler. Hemen olmuyor tabii. Sipariş verdik, ilk parti geldi ve Kahramanmaraş’ta acentelerimizin hizmetine sunduk” dedi.

SİGORTA ÇÖZÜM ORTAĞI

“Acentelerimize burada bir ofis ortamı sağlamak istiyoruz” diyen Eroğlu, “Halkımızın tekrar ilerine geri dönmesi ve iş hayatının tekrar başlamasını temenni ediyoruz. Vatandaşımız sigorta ihtiyaçları konusunda muhatap bulsun diye acentelerimize bu çalışma ofislerini hazırladık. Acentelerimiz, sigorta çözüm ortağı olarak sigortalımızın yanında olacak. Sigortaya duyulan ihtiyaçlar, yenilemeler, hasar yönetimi ve tüm sigorta sorunları bu konteyner ofislerde çözüme kavuşacak” diye konuştu.

Eroğlu, Kahramanmaraş’ta depremzede acentelerle de bir araya geldi. Bölgedeki son durum hakkında acenteleri dinleyen Eroğlu, DASK’ta üzerinde çalışılan yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi. Eroğlu ayrıca Maraş’ta kurulan çadır kenti de ziyaret etti.

Editör: Yaren Akkuş