Gri Sigorta ve Mellce Sigorta krizinde en çok zarar gören iki kesim vardı. Birincisi sigortalılar, ikincisi de acenteler. Birinci kısım yani sigortalılar, sigortacı olarak acenteyi muhatap aldığı için burada esas zarar gören acenteler oluyor. Çünkü sigortalı, poliçesini kim düzenlemiş ise onu tanıyor. El konulan şirketi veya ona el koyan SEDDK’yı nereden bilsin! Niye tanısın?

El koyma sürecinden bu yana herkes konuştu. Tek konuşmayan kesim, sigortalı ile karşı karşıya kalan acenteler kaldı. Halbuki önce onların dinlenmesi gerekiyordu. Burada “acentelerin meslek komitesi var” denebilir. Gördüğümüz ve takip edebildiğimiz kadarıyla SAİK yetkilileri sorun çözme noktasında ellerinden geleni yapıyor. Aslında krizin çözülmesi için tüm taraflar bir şeyler yapmanın peşinde. Çözüm için gidilen yol tartışılabilir. Neticede herkes, var olan krizden az veya çok etkileneceklerinin farkında. Dolayısıyla SEDDK’sından TSB’sine, SAİK’inden TÜSAF’ına kadar herkes taşın altına elini koyuyor.

SİGORTAMNEWS olarak başlattığımız “Gri ve Mellce Krizinde SÖZ Acentede” köşemizle, acentelerin yaşadığı sıkıntıyı yorumsuz ve tarafsız olarak aktarmaya çalışacağız. Şimdiye kadar hiçbir haberimize yorum katmadık. Bizim için yorum ayrı, haber ayrıdır. Daha kesin ifadeyle, yorum hür, haber kutsaldır.

Bu arada şunu da belirtelim. Platformumuzu ve sosyal medya hesaplarımızı, Gri Sigorta ve Mellce Sigorta krizinden gerçekten zarar gören acentelere açacağız. Her iki şirketin acentesi olmayıp da durumdan faydalanıp, reklamını yapmak isteyen sözde uyanıklara söz hakkı vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. “Sigorta sektörünün faydası için konuşuyoruz” deyip, kendi faydaları için konuşanları da görmezden geleceğiz.

Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti

Gri Sigorta ve Mellce Sigorta acentesi olup da canı yanmış ve sesini duyurmak isteyenlere “Gri ve Mellce Krizinde SÖZ Acentede” köşemiz açıktır. Bize sosyal medya hesaplarımızdan ve 0 536 072 01 53 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Editör: Veli Karadeniz