Son dönemde pandemi tedbirleri nedeniyle online platformda gerçekleştirilen HDI Sigorta Acenteler Konseyi, uzun bir aradan sonra Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösteren sektörün önde gelen acenteleri ile İstanbul’da gerçekleşti.

ÜÇ YILLIK FİZİKİ ARANIN ARDINDAN

HDI Sigorta, sıkı iletişim ve şeffaf geri bildirim kültürüne olan inancı ile iş ortaklarıyla buluşmaya hız kesmeden devam ediyor. HDI Sigorta’nın uzun yıllardır sektör içerisinde yüksek üretim ve karlılık oranları ile öne çıkan acentelerinin başarılarını kutlamak, sektör ve HDI Sigorta özelinde fikir alışverişi yapmak, iş süreçlerine yönelik ihtiyaç ve iyileştirme taleplerini direkt olarak ilgili taraftan dinleyebilmek amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdiği Acenteler Konseyi toplantısını üç yıllık fiziki aranın ardından 32 Konsey katılımcısı ile 26 Mayıs Cuma günü, Hilton Kozyatağı Otel’de gerçekleştirildi.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR…

HDI Sigorta Üst Yönetim Ekibi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 2022 yılı ve 2023 ilk çeyreği değerlendirilirken,  2023 sonu ve 2024 yılı beklenti ve öngörüleri paylaşıldı. Reasürans süreçleri, hasar operasyonları, tarife ve fiyatlandırma gibi birçok teknik konu detaylıca işlenirken katılımcı acentelerin geri bildirimleri de dinlendi. Ayrıca acente odaklı yaklaşım ve müşteri deneyim yolculuğu da toplantıda öne çıkan başlıklar oldu.

Vaatlerini 6 başlık altında topladı Vaatlerini 6 başlık altında topladı

YENİ DÖNEM YOL HARİTASI

HDI Sigorta Acenteler Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Doğukan Karakaya, gerçekleştirdiği sunumda şirket bilançosu, sistemsel iyileştirmeler ve satış kampanyaları konularına detaylıca değinirken ‘‘Alınan statejik kararlardan iş süreçlerindeki görece küçük bir geliştirmeye kadar, tüm uğraşlarımızın amacına hizmet edip etmediğini acentelerimizin perspektifinden de görebilmeye ve iş ortaklarımız ile sürdürülebilir ilişkiler kurmaya çok önem veriyoruz. Bugün burada masaya yatırılan konular, alınan notlar yeni dönem yol haritamızın da dayanakları olacaktır’’ açıklamalarında bulundu.

REASÜRANS ŞİRKETLERİNİN İŞTAHI AZALDI

Mevcut ülke koşulları, artan riskler ve deprem sonrasında reasürans şirketlerinin azalan iştahlarına dikkat çeken HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, tüm gün süren toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Mevcudumuzun daha iyi bir versiyonu olmak; gelişim alanlarımızın farkına varmak ile başlar. HDI Sigorta olarak bu farkındalığımızı, yol arkadaşlarımızdan aldığımız geri bildirimler ile desteklemek ve çıktılarını etkili bir biçimde değerlendirebilmek adına Acenteler Konseyi’miz ile bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz. Bizler zorlu zamanlara rağmen yakaladığımız büyük başarıyı sizlerin azmine ve bizlere olan güvenine borçluyuz. Ekranlara taşınan buluşmalarımıza son verebildiğimiz için de ayrıca memnunum, değerli katılımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: Veli Karadeniz