Özel Haber-Veli Karadeniz

Haftanın son iş gününe şok bir iddia ile başladık. Sozcu.com.tr’de yer alan haberde, SEDDK’nın önceki dönem Başkanı Mehmet Akif Eroğlu hakkında suçlayıcı bir iddiada bulunuldu.

Eksper raporları artık e-Devlet’te Eksper raporları artık e-Devlet’te

Can Bursalı imzasını taşıyan “2 milyon Euro’luk rüşvet iddiası sigorta sektörünü karıştırdı” başlıklı haber, “Lisans iptali tehlikesiyle karşı karşıya olan iki sigorta şirketi Eroğlu’na 2 milyon Euro rüşvet verdi. İhbar üzerine soruşturma başlatıldı, Eroğlu da ‘affını’ istedi” spotuyla başlıyor. Ve haberin metninde “iddiaya göre” vurgusu yapılıyor.

Haberi okuduktan sonra hemen Mehmet Akif Eroğlu ile irtibata geçtik. Yayın koordinatörümüz Sevil Gümrükcü, Eroğlu’nu telefonla arayarak “İddiayla ilgili bir açıklamanız olacak mı?” diye sordu.

Sonrasında Eroğlu bizimle görüşmek istedi ve aradım. Eroğlu’nun söylediklerini birebir yayınlıyoruz:

“Söz konusu haber hakkında benim de malumatım oldu. Bahsı geçen haberin içeriği uçtan uca asılsızdır. Manipüle edilmiş iddia ve ifadelerden oluşmaktadır. Hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haberle ilgili tüm kanuni ve hukuki haklarımı tekzip ettirmek de dahil olmak üzere kullanacağım ve ilgililer hakkında dava açmak üzere harekete geçmiş durumdayım.”

NE OLMUŞTU?

Mehmet Akif Eroğlu, sigorta sektörünün regülatörü olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) başkanı iken 3 Kasım 2023'te görevinden affını istemişti. 

Editör: Veli Karadeniz