Çok sayıda önemli etkinliğe imza atan Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) düzenlediği Yeşil Ekonomi Ödül Töreni, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekmek için düzenlenen Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi kapsamında 8 Kasım’da gerçekleşti.

Bu yıl 7’incisi düzenlenen Yeşil Ekonomi Ödül Töreni; bilim insanları, doğa- çevre uzmanları, sivil toplum örgütü önderleri ve gazetecilerin yer aldığı 50 kişilik jüri tarafından belirlenen ödüller, çevreye karşı duyarlı yaklaşımla proje üreten kişi ve kurumlara takdim edildi.

“Bu ödül hayal ettiklerimizi doğru bir şekilde hayata geçirdiğimizin kanıtı”

Teknolojik altyapısıyla 72 bin metrekarelik alanı ve modern mimarisiyle zamanın ihtiyaçlarına uygun, şehir yaşamının dinamikleriyle paralel yeni bir iş ve yaşam tarzı sunan Quick Tower ise ‘En Yeşil Bina’ ödülünü aldı. Törende konuşan Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Tower’ın çevreci özelliklerinin böylesi değerli ödüllerce fark edilmesinden duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: “Ekolojik ve akıllı binalar arasında her geçen gün daha çok ses getiren Quick Tower, sadece holding markalarına değil, İstanbul’un önemli markalarına da ev sahipliği yapıyor. Holding olarak her zaman geleceğe yatırım yapan bir vizyona sahibiz. MHR GYO’nun ilk projesi Quick Tower da bu vizyonun en güzel örneklerinden biri. Aldığımız bu ödül ise hayal ettiklerimizi doğru bir şekilde hayata geçirdiğimizin kanıtı aslında. Tüm jüriye ve bu geceyi organize eden herkese çok teşekkür ederiz.”

Alacak vadeleri son 16 yılın zirvesinde Alacak vadeleri son 16 yılın zirvesinde

“Geleceğin şehirlerine ilham olmasını umuyoruz”

Quick Tower’ın gerek konforlu mimarisi gerekse doğa dostu özellikleriyle dikkat çektiğini söyleyen MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz ise “Çok yakın zamanda PETZOO Eurasia Awards’ta Hayvansever Bina Jüri Özel Ödülü’nü almıştık. Henüz onun mutluluğu tazeliğini korurken Yeşil Ekonomi Ödül Töreni’nde böylesi önemli bir ödülü almak bizim için kıvanç kaynağı. Enerji tüketimini azaltan, doğaya ve tüylü dostlarımıza saygılı, tamamen ekolojik özelliklere sahip binamız ‘dirençli şehirler’ konseptine ayak uyduran ve İstanbul’un idealize edilen geleceğine ışık tutan bir yapıya sahip. Bu yönüyle sadece kendi yaşam alanımız olarak görmüyor Quick Tower’ı. Aynı zamanda geleceğin şehirlerine ilham olmasını da umuyoruz. Bizi bu değerli ödüle layık gören organizasyondaki tüm emeği geçenlere çok teşekkürler” diye konuştu.

Editör: Hasan Burak Karadeniz