RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yeni Nesil Mini Onarım hizmeti vermeye başlamanın gururunu yaşıyoruz” vurgusu yaptı.

Ünaldı’nın paylaşımı şöyle:

“Yıllardır Mini onarım çatısı altında sürdürdüğümüz Boyasız Göçük Düzeltme hizmetimizi farklılaştırarak ortağım Eray AFET ile Yeni Nesil Mini Onarım olarak tanımladığımız RS Boyasız onarımı Türkiye genelinde hizmete almanın gururunu yaşıyoruz. Boyasız Göçük Düzeltme, Çizik Onarımı, Tuş takımı restorasyonu ve Dolu hasar onarımları hizmetlerini yerinde onarım ile farklılaştırarak sunacağız.”

MİNİ ONARIM NEDİR?

Otomobillerde oluşan küçük hasarların onarımlarına yönelik pratik teknikleri sunan “Mini Onarım” hizmetleri, birçok parçanın hızlı ve ekonomik şekilde onarılabilmesini sağlıyor.

RS SERVİS’İN VERDİĞİ MİNİ ONARIM HİZMETLERİ

Boyasız Göçük Düzeltme (PDR): Dış darbeler sonucunda araç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar görmediği, 5 cm çapa kadar olan kaporta göçüklerini özel aletlerle, aracın orijinalliği korunacak şekilde ve herhangi bir boyama işlemi yapmadan düzelterek eski haline getirmesi işlemidir. PDR tekniği sayesinde aracın orijinalliği bozulmaz, ikinci el satışında değer kaybına uğramaz. Düzeltme işleminden tatminkâr bir sonuç alınabilmesi için kaportada göçük bölgesindeki saçın uzamamış, boyanın zarar görmemiş, hasarlı panelin daha önce boyanmamış olması ve araç saç aksamında folyo kaplama veya boya koruma filminin bulunmaması gerekir. Boyasız kaporta göçük düzeltme işleminde, üzerinde göçük bulunan panelin arkasına özel çubuklar ile ulaşılır ve göçük bölge dışa doğru masaj yöntemi ile düzeltilir. Ulaşılamayan veya arkası kapalı olan (kapı direkleri, marşpiyel gibi) bölgelerdeki kaporta göçükleri Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme tekniği ile giderilemezler. Bu tür durumlarda tamirin “Boya Hasarlı Kaporta Göçük Düzeltme” ve “Boya Onarımı” yöntemleriyle yapılması gerekir.

Boya Onarımı (PR): İster seyir halindeyken olsun, isterse de aracınız dururken olsun, dış darbeler sonucunda araçların kapı, çamurluk ve tampon bölgelerinde meydana gelen sıyrık, çizik, göçük gibi küçük ölçekli boya hasarlarının onarılarak, görünümlerinin eski haline getirilmesi işlemidir. Bu onarım yönteminde tamir bölgesi mümkün olduğunca küçük tutulur ve sadece hasarlı bölge boyanır. Onarım sırasında kullanılan boyanın rengi, orijinal boya rengine özel bir teknik ile uyumlandırılır ve hasar tamamen yok edilir. Onarım yapılan bölge, mümkün olduğunca küçük tutularak, aracın orijinalliği azami ölçüde korunmaya çalışılır. “Boya Onarımı” hizmeti en fazla 30 cm’ye kadar olan kaporta sıyrık ve çiziklerine, 20 cm’ye kadar olan tampon sıyrık ve çiziklerine, 10 cm’ye kadar olan ve kaporta eziği bulunan hasarlara uygulanabilmektedir.

Plastik Tampon Onarımı (BR): Araçların plastik ön ve arka tamponlarında, hafif ve orta şiddetli darbeler sonucu oluşan, tamponun dış ve iç yüzeylerindeki yırtık, kopuk, çatlak, deformasyon, eksik parça gibi sebeplerle, tamponun komple değişmesini gerektirebilecek hasarlarda onarılabilmesini sağlayan onarım tekniğidir. Parça değişimi yerine onarım imkanının olup olmadığı, RS Servis tarafından incelenerek belirlenir. Hasarın, teknik olarak onarılabilir olması ve tamponun pütürlü plastik kaplama ve renklendirme işlemi uygulanabilen bir tampon olması gerekir.

Leke Çıkarma (SR): Araçların koltuk, kapı ve tavan gibi aksamlarındaki deri, vinil, döşeme kumaşları ve halı malzemeleri üzerinde 5 cm çapa kadar oluşan lekelerin, nüfuz ettikleri zemin üzerinden etkin bir şekilde çıkarılması işlemidir. Malzeme içine tamamen nüfuz etmiş, uzun süreden beri bulunan veya daha önce kimyasal müdahalelerde bulunulmuş olan lekelerin tamamen çıkartılması bazen mümkün olamayabilir. Koltuk üzerinde uygulanan leke çıkarma işlemlerinde, kirli koltuk yüzeyinin temizlenmesi veya iç süngerinin çıkartılması gerekebilir. Leke çıkarmak amacıyla yapılan temizleme ve çıkarma/takma işlemleri, "Mini Onarım Hizmeti" kapsamında, RS Servis’te bedelsiz olarak yapılır. Leke çıkarma işlemi yapılan koltuk dışındaki diğer koltuklarda temizlik ihtiyacı bulunması halinde, bu koltukların temizlik işlemleri ayrıca ücretlendirilir.

Boya Hasarlı Kaporta Göçük Düzeltme (DR): Dış darbeler sonucu araç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, 10 cm çapa kadar olan ezik, vuruk ve göçüklerin "Puntalı Göçük Tekniği" ile düzeltilerek eski haline getirilmesi işlemidir. "Boya Hasarlı Göçük Düzeltme" işlemi ile sadece ezik, göçük gibi hasarlar giderilebilir. Hasar görmüş boyanın düzeltilmesi ve onarımın tamamlanması için ayrıca "Boya Onarımı” işlemi uygulanmalıdır.

BİMTES’ten AVM yönetimlerine açık çağrı BİMTES’ten AVM yönetimlerine açık çağrı

Ön Cam Onarımı (WR): Araçların ön camlarının dış yüzeylerinde, taş sekmesi veya uçan bir cismin çarpması sonucu oluşan çatlakların onarım işlemidir. 10 cm’ye kadar olan çatlaklar ve 1 cm çapa kadar olan kırıklar, “Ön Cam Onarımı” kapsamına girer. Bazı durumlarda tamir sonrasında vuruk noktasında hiç iz kalmazken, bazı durumlarda ise görüntüyü etkilemeyen ve ihmal edilebilir boyutta küçük bir iz kalabilir. Onarımdaki başarı oranını artıran en önemli husus, kırık ve çatlaklar oluşur oluşmaz, mümkün olan en kısa sürede onarımının yapılmasıdır.

İç Döşeme Onarımı (IR): Araçların iç döşemelerindeki plastik, deri, vinleks, kumaş, halı, velur kaplı aksamları üzerindeki küçük sigara yanığı, çizik, yırtık, kopuk v.b. hasarların, parça değişimi yapılmadan onarılması işlemidir. En çok 1 cm çapındaki deri, vinleks, kumaş, halı ve plastik parçalardaki sigara yanıkları, 3 cm çapa kadar olan plastik parça kopukları, 5 cm'ye kadar deri, vinleks ve plastik parçalardaki çizikler, çatlaklar ve kumaş üzerindeki sigara yanıkları “İç Döşeme Onarımı” hizmeti kapsamına girer. Hasarlı parçalar çoğu zaman, tamir sonrasında fark edilmeyecek derecede ve azami düzeyde tamir edilir.

Editör: Yaren Akkuş