Sigorta sektörünün regülatörü konumunda olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yüzyılın afeti diye nitelendirilen depremlerin hemen ardından aldığı aksiyonlara hız kesmeden devam ediyor.

VHV Sigorta yatırımlarına devam ediyor VHV Sigorta yatırımlarına devam ediyor

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) düzenlediği ‘Zorunlu Deprem Sigortası Yeni Yapı Çalıştayı’na katılan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, burada önemli açıklamalar yaptı.

Çalıştayla ilgili SEDDK’nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Eroğlu’nun deprem felaketi nedeniyle DASK ile ihtiyari konut sigortasında deprem teminatının birlikte ele alınacağı bütüncül bir sistem kurulmasının önemini dile getirdiği belirtiliyor. Eroğlu, DASK ve SEDDK olarak bu alanda reform niteliğinde konular üzerinde çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Eroğlu’nun ayrıca, bu felaketten sigorta noktasında çok fazla sonuç çıkarma gereğine işaret ederek SEDDK önderliğinde ve sektör paydaşlarının yer alacağı araştırma komisyonu kurulmasının önemini vurguladığı ve “Bu yönde adım atacağız” dediğinin altı çiziliyor.

Editör: Yaren Akkuş