Acentem Sigorta Aracıları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu;  üyeleri ve süreçte birlikte çalıştıkları Hukuk Bürosu, Danışmanlık Şirketi, Mali Müşavirlik Ofisi ile yaklaşık bir yıldır sürdürdükleri vakıf kurma yolunda önemli bir kilometre taşı daha geçildi. “Sigortacılık Dayanışma ve Eğitim Vakfı” ismi verilen vakıf için kurucu üyeleri 25 Nisan’da Kadıköy 29. Noter’e giderek vakıf kuruluş senedini imzaladı.

Acentem Sigorta Aracıları Derneği Başkanı (ASİAD) Öznur Şengül, vakıf senedinin imzalanmasıyla ilgili, “Bugün sigortacılık sektörü ve bu sektör adına büyük emek sarf eden meslektaşlarımız için yeni bir tarihin başlangıcı olacak ‘Vakıf Kuruluşu’ için ilk adımı attık. Öncelikle vakfın oluşumu için büyük gayret gösteren, ASİAD yönetim kuruluna güvenerek, birbirine inanarak yola çıkan tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunar, sektöre hayırlı olmasını dileriz. Her şey; birlikte mücadele ve çalışmayla çok daha güzel olacak” şeklinde açıklama yaptı.

Hatırlanacağı üzere SİGORTAMNEWS daha önce Sigortacılık Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın kuruluş haberini yayınlamıştı.

Acentem Sigorta Aracıları Derneği Başkanı (ASİAD) Öznur Şengül, “Sigorta sektöründe bugüne kadar yardımlaşma ve dayanışma adına çok şey konuşuldu, çok şey anlatıldı. Güzel sözlerin, konuşmaların ötesinde, şimdiye kadar yapılmayanların üzerinde, temennilerin pratiğe döküleceği, mesleğimize muazzam fayda sağlayacak muhteşem bir çalışmayla karşınızdayız. Çalışmaya katkı sağlayan, ortak bir hedefte cesaret göstererek yol arkadaşlığı yapan herkese teşekkür ediyoruz. Sektör tarihinde kalıcı ve sürekli bir başarı hikâyesinin başlamasında, son aşamaya gelindi. Acentelerin ön ayak olduğu vakıflaşma faaliyetimiz, sigorta sektörünün tüm paydaşlarına açık olacaktır. Sigorta sektöründe yıllarca hatırlanacak bu başlangıç, cesaret gerektiren bu adım, tüm meslektaşlarımıza ve herkese hayırlı olsun” dşeklinde açıklama yapmıştı.

QNB Sigorta’ya Yılın En İyi Sigortacılık Firması ödülü QNB Sigorta’ya Yılın En İyi Sigortacılık Firması ödülü

Vakfın hukuki yönüyle ilgili bilgi veren Avukat Ümit Şıkoğlu ise, vakıfların derneklerden farklı olduğunu belirterek, “Vakıfların etkileri ve faaliyetleri daha geniş kapsamlıdır. Maddi kazanımlarının fazlalığının yanı sıra yardımlaşma da ön plandadır” diye konuştu. Şıkoğlu, vakfın tüzüğünün hazır olduğunu ve mütevelli heyetinin yakın zamanda belirlenecek bir günde notere huzurunda vakıf senedinin imza altına alınacağını da sözlerine eklemişti.

Mali Müşavir Mehmet Dolar vakfın gelirlerini anlatırken, Profesyonel Danışman Özer Şimşek kurulacak vakfın amaç ve hedefleriyle ilgili geniş bir sunum yapmıştı.

Editör: Veli Karadeniz