SİGORTAMNEWS / Derleme

Sigorta eksperleri seçim heyecanı yaşıyor. Eksperler kendilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) beş yıl süreyle temsil edecek olan Sigorta Eksperleri İcra Komitesi’ni (SEİK) seçecek.

Seçim, sigorta acentelerinde olduğunun aksine tek seferde yapılacak. TOBB’un açıkladığı listede isimleri bulunan gerçek veya tüzel sigorta eksperleri, 22 Temmuz Cumartesi günü İstanbul Yenibosna’da bulunan Pullman Istanbul Hotel & Convention Center’daki seçimlerde oy kullanabilecek. Türkiye genelindeki tüm eksperler seçimde oy kullanabilmek için İstanbul’a gelerek. Oy verme işlemi saat 10.30’da başlayıp, 16.00’da son bulacak.

Sigorta eksperlerinin en büyük mesleki sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) de aday listesini açıkladı. Daha önce başkan adayı olarak, görevde bulunan SEİK Başkanı Ahmet Nedim Erdem’i yeniden aday gösteren TÜSED Yönetim Kurulu’nun komisyon aday listesiyle ilgili yaptığı duyuru şöyle:

Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti

Değerli Basın Mensupları ve Değerli Meslektaşlarımız,

Mesleğimiz, var olduğu günden bugüne birçok değerli meslektaşımızın çaba ve katkılarıyla kurumsal manada işlevini sürdürmüş, birçok gelişmeyi bünyesinde barındırarak birçok badireler atlatmış, bugünlere kadar gelmiş, varlığını sürdürmeye devam etmiştir.

Yine 5 yıllık bir süre sonunda eksperlik mesleğinin yetkili temsil organı olan Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) seçimlerinin yapılacağı bir süreci hep birlikte yaşamaktayız. Bilindiği üzere önceki duyurumuzda TÜSED ve SEİK yönetiminin ve diğer STK’ların birlikte hareket etmesinin, mesleğimize sağladığı olumlu katkıların, birlikte hareket etmenin ve yapılan çalışmalarda Komiteye destek vermenin mesleğimiz açısından ne kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ederek, Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu olarak yapılacak SEİK seçimlerinde aktif olarak rol alacağımızı beyan etmiş, TOBB tarafından seçim duyurusunun yapıldığı tarih itibarı ile seçim çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.  

İlgili tarihten bu yana sigorta eksperlerinin, Türkiye genelindeki mesleki örgütlenmesi çerçevesinde, Yönetim Kurulumuz, Disiplin Kurulumuz, Bölge Temsilcilerimiz ve İl Temsilcilerimiz ile yapılan istişare toplantılarında üyelerimizin görüş ve desteklerini de alarak belirlemiş olduğumuz Asil ve Yedek Üye Adaylarımızın isimleri aşağıda yer almaktadır.

ASİL ÜYE ADAYLARIMIZ

1- Ahmet Nedim ERDEM

2- Sezai Seçkin DURAHİM

3- Âdem İREN

4- Burçin YASAN

5- Alp GÜLŞENER

6- Oğuz Vasıf İPKİN

7- Engin ÖZAYDIN

YEDEK ÜYE ADAYLARIMIZ

1- Murat Cumhur YENİHAYAT

2- Tamer TOPAL

3- Ali ÇAKIR

4- Savaş BOZDEMİR

5- Gökmen HACIALİOĞLU

6- Okan AYAZ

7- Umut ETLACAKUŞ

Kamuoyunun bilgilerine sunar, aday olan tüm meslektaşlarımıza başarılar diler, birlikteliğimiz ve dayanışmamızı tüm kamuoyuna sergileyeceğimiz, bir bayram havası içerisinde icra edeceğimiz seçimlerin mesleğimiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.

Saygılarımızla / Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu

TOBB’DAN SEİK SEÇİMLERİ AÇIKLAMASI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden SEİK seçimlerine yönelik yapılan duyuru ise şöyle:

Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Seçimine İlişkin Duyuru

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 26 ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca mülga Başbakanlık Hazine Müsteşarlığınca belirlenerek 13.04.2009 tarihinde yürürlüğe konulmuş olan “Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Seçim Esasları”  uyarınca, “Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Seçimi”nin 22 Temmuz 2023 Cumartesi günü Pullman Istanbul Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, söz konusu seçimlere katılacak seçmenlere ilişkin liste 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Birliğimiz internet sitesinde (www.sigorta.org.tr ) yayınlanacaktır.

İcra Komitesi üyesi adayı olmak isteyen Levhaya kayıtlı gerçek ve tüzel kişi sigorta eksperlerinin, bu Esaslarda belirtilen seçilme yeterliliğine sahip olduğuna dair bir taahhütname ve adaylık başvurusuna ilişkin imzalı dilekçeyi, 17 Temmuz 2023 – 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında (en geç 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar) şahsen, eposta ya da kargo yolu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigortacılık Müdürlüğü’ne ulaştırmaları gerekmektedir. Adaylık Başvurularına ilişkin detaylı bilgi ekli notta paylaşılmaktadır.

Seçimin gerçekleştirileceği Pullman Istanbul Hotel & Convention Center’ın adresi ile oy kullanma süresi aşağıda belirtilmiştir.

Önemle duyurulur.

SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMİ
TARİH: 22 Temmuz 2023 Cumartesi
ORGANİZASYON BAŞLANGIÇ SAATİ: 10:30
(Oy kullanma süresi saat 16:00’da sona erecektir)
YER: Pullman Istanbul Hotel & Convention Center
Yenibosna Merkez, 1. Asena Sk. No:15, 34295 Bahçelievler/İstanbul

 Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Seçimi'nde Oy Kullanma Hakkına Sahip Olan Gerçek Kişi Sigorta Eksperleri Listesi

 Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Seçimi'nde Oy Kullanma Hakkına Sahip Olan Tüzel Kişi Sigorta Eksperleri Listesi

Editör: Yaren Akkuş