Ülkece derinden sarsıldığımız ve büyük yara aldığımız 6 Şubat depremlerinin üzerinden 40 günden fazla zaman geçti. Açılan yaraları sarmak için bu süre zarfından yine ülkece seferberlik ilan edildi. Her sektör üzerine düşeni yerine getirdiği gibi sigorta sektörü de bir yandan sigortalılar teminat ödemelerini gerçekleştirirken bir yandan da acentelerine yardım sağlıyor.

Depremin ilk saatlerinden itibaren organize olarak deprem bölgesine yardım götüren Quick Sigorta, acentelerini de yalnız bırakmadı.

Necmettin Akyol / 18 yıllık acente sahibi - Kahramanmaraş:

“Yaşadığımız deprem sonrasında sağ olsun Quick Sigorta, bize bu konteyneri acilen gönderdi. Biz de burada işimizi idame ettirmek durumundayız. Yaşadığımız afet çok büyük. Sıfırdan başlamış gibi tekrar hayatımızı yeniden düzene koymaya çalışıyoruz. Hayat devam ediyor. Elimizden gelen ne ise hem memleketimizde kalarak memleketimize faydalı olmak hem de memleketimizin insanına yardımcı olmanın gayreti içerisindeyiz.”

Murat Akyol / 12 yıllık acente sahibi - Kahramanmaraş:

“İnsanlar sürekli korku içinde olduğu için Sigorta konusunda soru sormaya başladılar. Biz de bu soruları 20 gün öncesinden cevaplamaya başladık. Şu anda da faaliyet göstermekteyiz. Enkazlar bir yandan kaldırılıyor. Biz de bu işlere iştirak ederek, şehrimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. İş yerleri mutlaka açılacak ki insanlarımız geri dönsün ve şehrimiz canlansın.”

Harun Kılıç / 10 yıllık acente sahibi – Kahramanmaraş:

“Kahramanmaraş'ın nüfusu 1 milyon 200 bin civarındaydı. Deprem sonrasında merkez nüfusumuz 300 bine kadar düştü. Bu süreçte insanlarımızın iş yerleri, evleri yıkıldı veya ağır hasar aldı. Sigortalılarımızın hasarlarını hızlı bir şekilde tespit ettik ve sigorta şirketlerimiz burada hasar ödemeye başladı. Zorunlu deprem sigortasında da 72 saat içerisinde ödemeler yapılıyor. Sigorta şirketlerimiz ile birlikte bu süreci daha nasıl hızlandırılabiliriz onun çalışmalarını devam ettiriyoruz. Kahramanmaraş'ta yıkılan acente ve ağır hasar alan acentelerimiz var. Bunların toparlanabilmesi için elimizden gelen büyük bir çaba harcıyoruz. Bu süreçte sigorta şirketleri de bizlerle beraber olması ayrı bir mutluluk veriyor.”