Maher Holding Sigorta Grubu tepe yöneticilerinin deprem yaşanan illerdeki ziyaret ve incelemeleri devam ediyor. Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy ve genel müdür yardımcılarından oluşan heyet son olarak Antakya’da temaslarda bulundu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Quick Sigorta mikrofonlarına konuştu. Depremin Antakya’ya büyük zarar verdiğini belirten Çinçin, “Bize gelen rakamlara göre Antakya’mızda sigortalanma oranı çok düşük. Maalesef 1999 depremlerinden ders çıkarmadık, 2023’ün ölüm ve teminatsız hayatlarını hazırladık. Şimdi görüyoruz ki insanlar yaşama döndükten sonra mal varlıklarını sigorta ile koruyabiliyor. Quick Sigorta yöneticileri gelip bizi bilgilendiriyor. Bugüne kadar sigorta şirketlerinin, bizim, devletin, yöneticilerin, iktidar ve muhalefetin eksikliğini gördük” diyor.   

Çinçin, “Zorunlu sigortaların bile zorla satıldığı bir ortamda risklerin teminatsız kalması deprem sonrası birçok işletmenin kapanmasına yol açacak. Bu yanlışlardan dönmek lazım. Riski düşük, teminatlı bir hayata ihtiyacımız var” diye konuşuyor.

Detaylar videomuzda…