SİGORTAMNEWS / BÜLTEN

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, İstanbul Fintech Week'te konuşmacı olarak katıldı. Obalı, Insurtech’lerin, sigorta ürün ve hizmetlerinin daha hızlı, daha etkili ve daha düşük maliyetle sunulmasına imkân tanıdığını; yapay zekâ, büyük veri analitiği, otomatikleştirilmiş işlemler, blok zinciri teknolojisi gibi dijital yenilikleri kullanarak sigorta şirketlerinin müşteri deneyimini iyileştirmelerine, şirketlerin müşterilerine daha hızlı, daha güvenli ve daha kolay bir şekilde sigorta hizmeti sunmasına olanak sağladığını belirtti.

Sigorta sektörü ve Insurtech’lerin iş birliği fırsatlarını geliştirmelerinin önemine vurgu yapan Obalı, bu iş birliklerinin ülkemizde sigortacılığı geliştirerek, sigorta farkındalığını artıracağını dile getirdi.

ÇEVİK İŞ MODELLERİ

Teknolojinin büyük bir hızla ilerlediğini belirten Obalı, “Insurtech’ler ve sigorta şirketleri bu hızlı gelişim karşısında son derece çevik iş modellerini benimsemeliler. Insurtech’lerin çalışma modelleri bu hıza ayak uydurabilir görünmekte ancak başarıya ulaşmak sigorta şirketlerinin deneyimini rehber edinerek ve bu alanda derin iş birlikleri kurarak mümkün olabilecektir” dedi.

Obalı, “Tüm bu değerlendirmeler ışığında sigorta sektörü ve Insurtech’lerin iş birliği fırsatlarını geliştirmeleri önem arz etmektedir. İnanıyorum ki bu iş birlikleriyle ülkemizde sigortacılığı geliştirecek, sigorta farkındalığını artıracak güçlü iş birlikleri ile geleceğin inşasında daha güçlü bir sigorta sektörü olarak yer alacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Unico Sigorta acenteleri ile Mısır turunda buluştu Unico Sigorta acenteleri ile Mısır turunda buluştu

INSURTECH NEDİR?

Bu haberi okuyan kimi okuyucularımızın aklına Insurtech nedir sorusu gelebilir. Insurtech’i “Sigorta sektöründeki tüm paydaşların (sigorta şirketleri, acenteler, broker'lar ve bankalar) yaşamlarını kolaylaştıracak ve risklerini en aza indirecek tüm inovatif çözümler” olarak tanımlayabiliriz. Yüksek teknoloji çalışmalarının geliştirilmesinin yanı sıra fon, tecrübe ve mentorluk gibi birçok farklı alanda sınırsız destek sağlayan bir sistem olan Insurtech, tüm dünyada 1000'in üzerinde girişim tarafından tercih ediliyor. Sigorta alanında faaliyet gösteren tüm firmaların daha fazla kullanıcıya ulaşmalarını, poliçe sahiplerinin de daha düşük masraflı çözümlere sahip olmasını kolaylaştıran Insurtech teknolojinin insan davranışlarını değiştiren etkisinden de en iyi şekilde yararlanıyor.

Editör: Yaren Akkuş