Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu ikinci devre maçlarıyla başladı. HDI Sigorta’nın isim sponsoru olduğu Galatasaray 14. Hafta maçında Tokat Belediye Plevne ekibini konuk etti.  

Galatasaray HDI Sigorta, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden, 3-1 galip ayrıldı. Filenin Aslanları, bu sonuçla ligde puanını 27’e yükseltti.

Mücadelede ilk set 25-23 sarı-kırmızılı takımın üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci seti konuk ekip Tokat Belediye Plevne 19-25 kazanarak setlerde durumu 1-1 yaptı. Üçüncü seti 25-14 kazanan Galatasaray HDI Sigorta karşılaşmada 2-1 öne geçti. Dördüncü ve son seti de 25-16 kazanan Galatasaray HDI Sigorta mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Morteza 22 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken, Thomas ise 21 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Yasin 8, Oğuzhan 6, Emir Kaan 5, Aykut ve Selim 4’er, Orçun 2, Onur ise 1 sayıyla oynadı.

Quick Sigorta HSSK yelken takımı yine şampiyon Quick Sigorta HSSK yelken takımı yine şampiyon

Galatasaray HDI Sigorta, bu maçın ardından CEV Kupası Play-off 1. maçında konuk edeceği PGE Skra Belchatow mücadelesinin hazırlıklarına başldı. Karşılaşma, 10 Ocak 2023 Salı günü saat 20.00’de Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanacak.

FENERBAHÇE HDI SİGORTA FİLEDE ÜZDÜ

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, Cizre Belediyesi ile deplasmanda karşılaştı. Fenerbahçe HDI Sigorta, 25-16, 25-21, 18-25, 25-22 setlerle maçı 3-1 kaybetti.

 Şırnak Spor Salonu’nun ev sahipliğinde oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe HDI Sigorta; Kaan Gürbüz, Hasan Sıkar, Saeid Marouf, Ahmet Tümer, Yacine Louati, Alexandre Ferreira altısı ve liberolar Burak Mert ve Hasan Yeşilbudak ile başladı.
 
İlk iki sette istediği oyunu sergileyemeyen Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, ilk seti 25-16, ikinci seti de 25-21 geride tamamladı. Üçüncü sete ağırlığını koyan Fenerbahçe HDI Sigorta, rahat oynadığı bu seti 18-25 kazandı. Oldukça çekişmeli geçen son sette rakibine üstünlük kuramayan Fenerbahçe HDI Sigorta, bu seti 25-22, maçı da 3-1 kaybetti.

Fenerbahçe HDI Sigorta, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu 15. hafta maçında 15 Ocak Pazar günü Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

Editör: Veli Karadeniz