SİGORTAMNEWS Haber Merkezi

Firuzan İşcan’ın başarıyla yürüttüğü AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanlığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerinden emekliye ayrılması, sigorta camiasında şok etkisi yapmıştı. Kendisini tanıyanlar, “Firuzan Bey, öyle emekliye ayrılacak bir kişilik değil” diyordu.

Bu barada fısıltı gazetecileri de İşcan için “Şuraya gidecek” diye dedikoduları peş peşe sıralamaya başlamıştı. Gerçek ise HDI Sigorta’nın resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanan duyuruyla anlaşıldı. Firuzan İşcan, HDI Sigorta’nın yeni genel müdürü olmuştu.

Başarılı bir kariyere sahip olan Firuzan İşcan aslında zor bir göreve talip oldu. Çünkü yerine geldiği isim, HDI Sigorta’yı Türkiye’de adeta yoktan var eden Ceyhan Hancıoğlu.

Bu zor görevin farkında olan İşcan, duygularını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Açıklamasına “Sevgili arkadaşlarım” diye başlayan İşcan, “Beş yıl önce, 2 Mayıs 2018 tarihinde katıldığım AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanlığı görevimden 1 Ağustos itibarı ile ayrıldım. Pandemi, yerel ve global krizleri yaşadığımız, sürekli öğrendiğim, zengin tecrübeler kazandığım bu beş yılda, beni en mutlu eden şey ise birlikte çalışma şansına eriştiğim arkadaşlarımı, acentelerimizi ve iş ortaklarımızı tanımak oldu. Herkese verdikleri destek ve bana olan güvenleri için çok çok teşekkür ediyorum” diyor.

Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Yeni göreviyle ilgili de “Önümüzdeki haftalar heyecan dolu yeni bir başlangıç benim için: HDI Sigorta ailesine Genel Müdür olarak katılıyorum. Sektörümüzde istikrarlı çizgisiyle son 10 yılda sürekli ileriye giden HDI Sigorta’ya liderlik etme sorumluluğu verildiği için çok mutlu ve gururluyum. Tüm ekibi tanımak ve şirketin sürdürülebilir kârlı büyümesine katkıda bulunmak için sabırsızlanıyorum” diyen İşcan, paylaşımını şu cümleyle noktaladı:
“Hoşça kal AXA, merhaba HDI…”

FİRUZAN İŞCAN KİMDİR?

1997 yılında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversiteden master derecesi alarak araştırma görevlisi olan İşcan, sigorta sektörüne 2001 yılında adım attı. 2001 – 2016 yılları arasında Allianz Sigorta’da Sistem ve Güvenlik Mühendisliği, Bölge Müdürlüğü, Otomobil Bayileri/Acente Satış Grup Müdürlüğü, Pazarlama Grup Müdürlüğü, Müşteri Stratejilerinden Sorumlu Pazarlama Direktörlüğü görevlerini üstlenen İşcan, 2016 yılında Almanya’daki Allianz Genel Merkezi’nde Müşteri ve Dağıtım Kanalları Deneyimi Global Başkanı ve 2017 yılında Allianz Worldwide Partners Türkiye CEO’su olarak kariyerine devam etti.

İşcan, 2 Mayıs 2018 tarihinden itibaren AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanlığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerin yürüttü. İşcan, 16 Ağustos itibariyle de HDI Sigorta Genel Müdürü olacak.

Firuzan İşcan İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Editör: Yaren Akkuş