Uluçeçen, MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Borsa’da halk edilişi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Hem ülkemiz hem de kendi grubumuz için çok başarılı bir halka arzı gerçekleştirdik. Ülkemiz için dememin nedeni de şu. İlk defa bir finansal grubu böyle bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı arzı gerçekleştiriyor. Biz finansal grubuz, en önemli özelliğimiz de şu: Sigorta şirketlerimiz bu finansal grubun temelinde yer alıyor” dedi.

Seçimden önce aldılar satışlar yüzde 40 arttı Seçimden önce aldılar satışlar yüzde 40 arttı

Milyonlarca poliçe kestiklerini belirten Uluçeçen, “Deprem kuşağında bir ülkeyiz ve bu kestiğimiz poliçelerin trafik dışında kalanların hepsinde deprem teminatı var. Buradaki MHR GYO’yu halka açmamızın nedeni de farkındalık yaratmaktı. Deprem kuşağında olduğumuzu hatırlatmak istedik ve yeni yapılacak projelerin sigorta şirketlerinin kontrolünde yapılmasının gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü sigorta şirketleri bu disipline sahip. Sigorta şirketleri şu anda inşaat tamamlama sigortaları yapıyor. İnşaat tamamlama sigortası özellikle şu anda Quick Sigorta’da var” diye konuştu.

Uluçeçen, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz bir inşaatı sigortaladığımızda, ne şekilde olursa olsun o inşaatı bitirmek zorundayız. Müteahhite bir şey olduğunda, finansal kriz olduğunda ve o binanın sağlamlığından biz sorumluyuz. O binanın güvenliğinden biz sorumluyuz. Sigorta şirketlerinin sigortaladığı inşaatlar örnek bina olarak yer alacak. Çünkü biz hem kendi güvenliğimizi hem de ülkemizin güvenliğini sağlamış olacağız. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan gelecek kredilerin de sigorta şirketleri üzerinden gelmeli. Sigorta şirketlerinin de proje üretmesi gerekiyor. Çünkü biz inşaat şirketiyiz veya müteahhit değiliz. Bunu her ortamda söylüyoruz ki farklılaşalım. Biz proje şirketiyiz. Bu gelen kaynakları sağlam ve güvenilir kontrol edilebilir bir şekilde projeleri aktarmak istiyoruz.”

Açıklamaının videosu SİGORTAMNEWS instagram sayfasında...

Editör: Veli Karadeniz