SİGORTAMNEWS

NTV’de Noyan Doğan’ın sunduğu Bakış programına katılan Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, kasko sigortasında fiyatların düşüş eğiliminde olduğunu söyledi.

Türkiye'de 29 milyon aracın bulunduğunu belirten Yaşar, “Bu araçların yaklaşık yüzde 25'inin kasko sigortası var. Geçen seneyi 7.5 milyon kaskolu araçla kapattık. Bu sene 8 milyon civarında olmasını beklersek yüzde 25 civarında araç kaskolu. Zorunlu trafik sigortasında bile yüzde 20 sigortasız araç var. Aslında araç sahibi olan vatandaşlarımız riski üzerinde tutuyor” dedi.

YEPYENİ KASKO

Yaşar, “Türkiye'nin en çok tercih edilen trafik sigortacısı olarak kaskoda bir iddiamız var.  ‘Yepyeni Kasko’ adında bir ürün çıkardık. Öncelikli olarak konvansiyonel araçları hedeflemekle birlikte elektrikli araçlar için de teminat sağlıyoruz. Kaskoda yüzde 40'a varan indirimli ve avantajlı ürünler hazırladı arkadaşlarımız. Ürünün en önemli kısmı da şu. Yılda iki kez mevsimsel lastik değişimlerini ve lastik saklama hizmetini de ürün veriyor” diye konuştu.

Bakis Quick Sigorta

Kasko yaptırmada avantajlı bir döneme girildiğinin altını çizen Yaşar şunları söyledi:

Kaskoda fiyatlar düşme seviyesinde. Geçen seneye göre reel olarak eksi durumda. Enflasyonu dikkate aldığımızda gerçekten fiyatlarda düşme var. Hatta bazı tüzel segmentte falan nominal olarak yüzde düşme var. Yani şu anda sigortalılar için ideal bir dönemdeyiz. Fiyatlar uygun seviyede. Araç sahiplerinin bayram öncesinde kasko sigortası almak için en ideal zamanda olduğunu söyleyebiliriz.”

Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr

Programın diğer konuğu QCAR Mobilite Genel Müdürü Barış Sezen ise araç kiralamanın satın almaktan daha avantajlı olduğunu açıkladı. QCAR Mobilite’nin  Maher Holding çatısı altında 2023 Mayıs ayında kurulduğunu söyleyen Sezen, “Quic Sigorta'nın da 7. yaşını kutladığımız haftada ilk yılımızı kutladık. Bizim için Mayıs ayı önemli bir ay.  Araç kiralama dediğimiz zaman kısa dönem araç kiralama ve uzun dönem araç kiralama ilk akla geliyor. Ama artık mobilite dediğimiz zaman iki nokta arasında en hızlı ve en pratik şekilde ulaşım akla gelmesi gerekiyor. Dolayısıyla saatlik kiralama, araç paylaşımı ürünleriyle iş zenginleşiyor. Mobilite sistemle otomobilden öteye elektrikli araçlar, scooter, tekne, helikopter ve karavan kiralanması yapabiliyoruz” dedi.

Araç kiralamalarında yaz ve kış olmak üzere iki ayrı fiyatlamanın bulunduğunu belirten Seven, “Ekonomik segmentteki bir aracın günlük kirası 600 lira civarındaydı. Yazın iki katına çıkacak. Aylık kiralamada ise 25 bin liradan başlıyordu. Orta segment bir aracın aylık kirası günümüzde 26 bin lira civarında. Ve bu rakamın tamamı vergiden düşülebiliyor. Araç kiralamak, satın almaktan daha avantajlı” diye konuştu.

Editör: Hasan Burak Karadeniz