Maher Holding Sigorta Grubu şirketlerinden Corpus Sigorta, sigorta sektöründe teknoloji kullanımına yönelik kısa bir video yayınladı. Corpus Sigorta’nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda videoyla ilgili şöyle deniyor:

“Son 20 yıldır hayatımıza nüfuz etmeye başlayan, son birkaç yıldır da köklü değişikliklere neden olan teknolojik dönüşümler, endüstrileri de etkiliyor. Yeni teknolojilerin ortaya çıkması, yeni endüstri kullanım örneklerini beraberinde getiriyor. Tüm bu teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme sigorta dünyasını da dönüştürüyor. Artık müşteri beklentileri ve ihtiyaçları dijitalleşmeyle şekilleniyor; sigortacılığın işleyişi de dijitalleşmenin etkisiyle evriliyor. Yeni içeriğimizde, gelecek dönemde sektöre çok daha fazla etki edecek dijital ve teknolojik gelişmeleri ele aldık.”

Videoda ise şu bilgiler yer alıyor:

Sigorta şirketleri, İHA’lar sayesinde hasar iddialarını araştırabiliyor, sahadaki riskleri değerlendirip risk yönetimi gerçekleştirebiliyor. Dronelar ayrıca ulaşması zor bölgelerde şirketlere ek veriler de sağlıyor.

loT TEKNOLOJİSİNİN SİGORTAYA ETKİSİ

Yapay zekâ uzantılı nesnelerin interneti (loT); akıllı ev, bağlantılı otomobiller gibi birçok alanda kullanılıyor. Bu sistemler ile geleneksel sigorta talepleri değişecek, veri odaklı karar alma süreçleri hızlanacak.

RPA SEKTÖRÜNÜNHACMI ARTIYOR

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) sektörü, Türkiye'de 500 milyon TL’lik hacme ulaştı. RPA ile özellikle manuel veri girişleri, doküman taranması gibi rutin işler otomatize ediliyor. Sektörde hız ve verimlilik artıyor.

CHATBOT KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR

Yapay zekâ çalışmalarının bir uzantısı olarak şekillenen Chatbot'lar, gün geçtikçe müşterilerin söylediklerini daha kısa sürede analiz edip, istekleri yerine getirmek için onları daha doğru bir biçimde yönlendirecek.

KİŞİSEL ÜRÜN TALEBİ ARTACAK

Türkiye Sigorta Engel Tanımayanların Yanında Türkiye Sigorta Engel Tanımayanların Yanında

Teknoloji ve dijitalleşme, tüketici ihtiyaçlarını değişiyor. Özellikle 18-25 yaş arasındaki kuşak yakın gelecekte, kişiselleştirilmiş ve esnek formüllere odaklanacak. Sektör, hız ve makul çözümler için yarışacak.

Editör: Veli Karadeniz