Sigortam News ismini araştırırken ekip olarak yaşadığımız heyecanın üzerinden nasıl da 1 ay geçti! Ama ben şuan da aynı heyecanı duyuyorum. 

Sigortam News maceram 9 Kasım’da gerçekleşen İTO Meslek Komitesi seçimlerini izleyerek başladı.

O günden beri seçimleri değerlendirecek bir yazı kaleme almak istiyordum.

İlk defa bu seçimde izleyen olarak takip etmek çok zevkliydi. Kaç seçim geçirdim hiç bu seçim kadar kalabalık bir ortama denk gelmemiştim. Kalabalığı görünce meslektaşlarımın yoğun vaziyette seçime katkı koyacağını düşünüyordum! Hayal kırıklığı oldu açıkçası!

Renkli bir seçimdi. Lila, Turuncu ve Mavi listeler yarıştı. Seçimin başından sonuna en dikkatimi çeken durum, seçime karışan siyasetti. Siyasi partilerin İTO seçimlerine yoğun ilgisi vardı. Seçimde her görüş ve partinin temsilcileri İTO seçimini takip ediyor ve kulis çalışmaları yapıyordu.

Seçim sonuçlarına gelince… Alanın kalabalığına rağmen İstanbul’da levhaya kayıtlı 5147 acenteden sadece 1121 meslektaşım oy kullandı. Yani beşte bir oranında oy kullanımı vardı. Demek ki o kalabalık, sigortacılıkla değil diğer meslek kollarıyla ilgiliydi.

Sonuçta Lila liste seçimi aldı. Lila listeden Özgür Yılmaz 16 Kasım’da ilk yönetim kurulu toplantısında İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı seçildi. Mesleğe faydalı olmalarını dilerim.

İçinde yer almaktan gurur duyduğum Sigorta Acenteliği Mesleği, ülke poliçe üretiminin yüzde 65 ile büyük kısmını gerçekleştiriyor. 15 bine varan acente sayısı, bir o kadar da çalışan sayısı ile büyük bir gücüz. Sigorta şirketi aktif çalışan sayısı 15 bin 200.

Sektörden ekmek yiyenlerin sayısı merdiven altını saymazsak 100 bini buluyor. 

Bu kadar insanı barındıran bir sektör olunca sorunlar da oluyor tabii. Çözüm önerilerini dinleyip yazacağız, tartışacağız.

Sevgili meslektaşlarım, sektörün tüm paydaşları; "Sigortam News" olarak görüş, öneri ve yazı katkılarınızı bekliyor olacağız. 

Zaman içinde canlı Youtube sohbetleri ile de sesinizi tüm sektöre duyuracağız.

Sevgili meslektaşlarım, sizden bir ricam olacak… SİGORTAMNEWS’ı ve sosyal medya hesaplarımızı lütfen takip eder misiniz?

Facebook

Twitter

İnstagram

Linkin

Öncü Hamlenizi Yapmakta Geç Kalmayın Öncü Hamlenizi Yapmakta Geç Kalmayın

YouTube

Editör: Veli Karadeniz