a Para kanalında yayınlanan Güvenli Hayat programının konuğu olan Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, yeni girdiğimiz yılda kasko ihtiyacının daha fazla artacağını söyledi.

Kasko sigortasının trafik sigortasından farkının kaza sonrasında vatandaşın kendi arabasını da tamir etmesi veya değiştirmesi olduğunu vurgulayan Kırmızı, “Trafik sigortası ise 3. şahıslara verilen zararları belli bir miktar dahilinde karşılıyor. Bu enflasyonist ortamda kasko sigortalarında yaşanan fiyat artışı en çok konuşulan konulardan. Bu durum sigorta şirketlerini vatandaşın daha kolay ulaşabileceği ürünlere yöneltti. Aslında kaskoda artış yok. Çünkü malın kıymeti arttı. Araçlar geçen seneki fiyatlarda değil, neredeyse iki kat artış var. Çarpan olarak baktığımızda 500 bin liralık aracın sigortası ile 1.5 milyon liralık aracın sigortası aynı olmuyor. Ama vatandaş geçen sene ödediği ile kıyas yaptığında sigorta için yükselmiş diyor. Aslında kendi aracı  değerleniyor” dedi.

Zararını karşılamanız çok zor

BİMTES’ten AVM yönetimlerine açık çağrı BİMTES’ten AVM yönetimlerine açık çağrı

Kırmızı, “Biz de sigortacılar olarak bu farkı anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü hasar oluştuğunda 500 bin liralık aracı değil 1.5 milyon liralık araca teminat veriyoruz. Bu durumu anlattığımızda sigortalılarımız anlıyor. Sigorta yaptırmak şart. Fiyatların artışına bakmaksızın kasko yaptırmak biraz daha zorunlu hale geldi. İçinde bulunduğumuz ortamda sigortanız yoksa kaza sonrasında aracınızın zararını karşılamanız çok zor. İşte sigortada bu zararı gidermeyi sağlayan bir model” diye konuştu.

Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli indirimler sağlayan farklı kasko ürünleri olduğunu belirten Kırmızı, “Fakat vatandaşlarımız ‘full kasko’ diye tabir edilen, her teminatı içeren kaskodan kolay kolay vazgeçmiyor. Çekicisinden yol yardıma, konaklamadan ikame araca kadar birçok hizmet içeriyor bu kasko türü. Vatandaşımız bu konfora alıştığı için full kaskodan vazgeçmek istemiyor. Aslında bunlar istenmezse kasko fiyatı düşecektir” açıklamasını yaptı.

Editör: Veli Karadeniz