Her yönüyle dolu dolu bir Sigortacılık Haftası kutlandı Türkiye’de. “Kimin haberi oldu?” gibi sığ ve bilinçsiz bir eleştirel cümle kurmayacağım.

Çünkü bu tip sözde eleştiriler o kadar çok yapılıyor ki sanırsınız herkes her konunun uzmanı.

Biz hemen konumuza dönelim…

Türkiye sigortacılığının regülatör kuruluşu Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) önderliğinde ve Türkiye sigortacılığının çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği’nce (TSB) organize edilen Sigorta Haftası’nın 12.’si, bu yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlandı. Biraz ağdalı bir cümle oldu ama haftanın temasının 'Deprem ve Doğal Afetlere Hazırlıkta Sigorta Sektörünün Önemi' olduğunu da belirtmek zorundayız. Zaten, 'Deprem ve Doğal Afetlere Hazırlıkta Sigorta Sektörünün Önemi' teması nedeniyle haftanın çıktılarının vatandaşa ulaşması gerektiğine vurgu yapıyoruz.

Hafta, 25-26 Eylül tarihlerinde düzenlenen “Afet Riskleri ve Sigorta: Afetlerin Etkilerini Azaltmada Sigortacıların Rolü” temalı 2. Uluslararası Sigorta Zirvesi ile start aldı. Uluslararası camiadan ve ülkemizden konunun uzmanı sigortacılar ile akademisyenler, iki gün boyunca panel ve oturumlarda gerçekten olumlu bilgiler paylaştı.

Uluslararası zirvenin hemen ardından Adana’da sigortacı-işveren buluşması sağlandı. Buluşmada sigortanın önemi işverenlerimize anlatıldı.

Haftanın dördüncü gününün akşamı yine kapsamlı bir etkinlik vardı. İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi, Cemile Sultan Kasrı’nda sektör temsilcilerine yönelik bir kokteyl verdi. SAİK Başkan Başkan Yardımcısı ve İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz, eksiksiz bir gece hazırlamış. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’nun gecede yaptığı konuşmada sigorta acentelerini Türkiye’nin bekasını kurtaracak orduya benzetmesi dikkatlerden kaçmadı.

SİGORTACILIK EN ÇOK KADINLARA YAKIŞIYOR

Normalde makalelerimizde ara başlık kullanmam. Fakat, bu defa mutlaka vurgulamamız gerekiyor. Sigortacılıkta kadının yeri çok farklı ve önemli. Kadın Sigortacılar Derneği’nin (KASİDER) projesi olan “100 Sigortacı Kadın Yüz, Yüksek Topuklar” isimli belgesel 12. Sigorta Haftası’nda gösterildi. Aynı gün muazzam bir hazırlık yapan KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler, her yönüyle kalite kokan bir program hazırladı. Gün içerisinde düzenlenen panellerde kadının sigortacılıktaki yeri ve önemi vurgulandı. Size çok net bir şey söyleyeyim mi? Erkekler çekilsin sigorta sektöründen, kadınlar her anlamda daha iyisini yapmaz ise ben de bir şey bilmiyorum. Konuyu her ortamda tartışmaya hazırım. Bu kadar da emin konuşuyorum.

12. Sigortacılık Haftası’nın son gününde ise müthiş heyecanlı bir futbol maçı izledik. Sektörün bütün paydaşlarının forma giydiği maçta birbirinden estetik 8 gol vardı. Dört dörtlük maçta galibiyet çıkmadı ve 4-4 sonuçlandı.

Yazının girişinde de belirttiğimiz gibi dolu dolu geçen 12. Sigortacılık Haftası’nın her anını takip ettik ve okuyucularımıza, yani sigortalılara ulaştırmaya çalıştık. Cem Yılmaz’ın Gora’daki meşhur repliğinde dediği gibi, ‘bir tek bizim mücadelemizle olmaz ki!’

Sigortalıyı ve muhtemel sigortalı olacakları çok yakından ilgilendiren açıklamalar yapıldı bu haftada. Mesela SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’nun sigortanın neden önemli olduğunu anlattığı açılış konuşması.

Yine aynı şekilde TSB’nin çiçeği burnundaki Başkanı Uğur Gülen’in konuşması… Bu arada Uğur Gülen demişken bir anekdotu paylaşmaktan geçemeyeceğiz. Haftanın, galiba üçüncü etkinliği idi. Gülen, haftanın başladığı pazartesi sabahtan itibaren her baktığı yerde SİGORTAMNEWS ekibini görünce, “Sizi artık görmek istemiyorum. Hele de koyu renk elbiselerle” diyerek şaka yollu takılmıştı. Oysa, renkli bir kişiliği olmasına rağmen konumu gereği Sayın Gülen de koyu renk elbise giymişti.

Deprem uzmanı Prof.Dr. Naci Görür Hocamızın, beklenen İstanbul depremine yönelik yaptığı açıklamalar da mutlaka vatandaşa ulaşmalı.

2. Uluslararası Sigorta Zirvesi’nin son panelinde ise Kahramanmaraş depreminden alınan dersler sigortacılar tarafından masaya yatırılmıştı. AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken’in burada yapmış olduğu “Yaşatmak için yaşamak zorundayız” şeklindeki açıklaması da diğerleri gibi çok önemli.

İşte bu nedenle tekrarlıyoruz ki “Haftanın çıktıları mutlaka vatandaşa ulaştırılmalı.”

Ve teşekkür…

Türkiye sigortacılığı açısından önemli bir hafta oldu. Emeği geçenleri buradan alkışlıyoruz.

Bir teşekkür de ekibime… Başta koordinatörümüz Sevil Gümrükcü olmak üzere, editörlerimiz Hasan Burak Karadeniz, Osman Albayrak, video editörümüz Batuhan Kılıç ve sitemizin görsellerini hazırlayan, prensesimiz Yaren Akkuş’a teşekkür ediyoruz.  


piabet