Sporun birleştirici ruhu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile birleşince daha bir etkili oldu.

Yazımızın spotunu lütfen bir defa daha okuyun.

Şimdiye kadar büyük-küçük belki yüzlerce turnuva izledim. RS Otomotiv Grubu’nun 15. yıl anısına düzenlediği 2. Sigorta Sektörü Plaj Voleybolu Turnuvası kadar heyecanlandığım başka bir turnuva hatırlamıyorum.

İBB’nin Maltepe Spor Tesisleri’nde 17-18-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen turnuvaya eksiksiz hazırlık yapılmıştı. Normalde sektörel turnuvalar aslında PR çalışmasıdır. Yani markayı tanıtmaya veya satışı artırmaya yönelik reklam kokan etkinliklerdir.  2. Sigorta Sektörü Plaj Voleybolu Turnuvası ise ne markayı tanıtma ne de satışı artırma kaygısı taşıyordu. Tamamen sektörü birleştirmeye ve kaynaştırmaya yönelikti.

Sigorta sektörünün bütün bileşenleri turnuvada yerini aldı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) yani sigorta şirketlerinin çatı kuruluşu, turnuvaya hem katkı verdi hem de takım çıkararak yarışma heyecanına ortak oldu. Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK), yani sigorta sektörünün en önemli satış kanalı olan acentelerin çatı kuruluşu, yine heyecana ortak oldu. Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) de turnuvadaydı.

Ve sektörün pozitif gücü kadın sigortacıları temsil eden Kadın Sigortacılar Derneği (KASİDER)...

Tedarikçisinden hizmet sağlayanına kadar daha birçok sigorta bileşeni de turnuvaya katılım sağladı.

Her turnuvanın birincisi olur.

2. Sigorta Sektörü Plaj Voleybolu Turnuvası’nı da kadınlarda BUPA Acıbadem Sigorta, erkeklerde ise Anadolu Sigorta takımları kazandı. Ama siz bana esas “Turnuvanın şampiyonu kim?” diye sorun.

Bu sorunun tek cevabı var: Topyekûn Sigorta Sektörü.

2. Sigorta Sektörü Plaj Voleybolu Turnuvası, sektör basınıyla sınırlı kalmamalı. Sigorta bilinirliğinin artırılması için basının tamamına yayılmalı. Sigorta şirketleri yüksek bütçeli sponsorluklarla voleybol branşına oldukça fazla katkı sağlıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu da Sigorta Sektörü Plaj Voleybolu Turnuvası’nı resmi takvimine eklemeli diye düşünüyorum.

Böyle bir turnuvaya imza attığı için RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı’yı tebrik ediyorum.