Kaskoda kopan fiyat gümbürtüsü özel sağlık sigortalarında da yaşanacak gibi. Vatandaşın sağlık sigortası poliçesini ucuza getirmesinin yolu var mı? Elbette var!

Trafik sigortalarında ve özellikle kaskoda geçtiğimiz günlerde epeyce bir gümbürtü kopmuştu. Karikatürist, senarist, yönetmen ve sunucu Gani Müjde’nin sosyal medya hesabından yaptığı “Geçen sene 8 bin liraya yaptırdığım kaskom için bu sene 140 bin lira istediler” şeklindeki paylaşımının ardından gümbürtüden çıkan ses iyice büyüdü. Ve günün sonunda Gani Bey, sadece ön camının fiyatı 8 bin lira olan aracını 28 bin liraya kasko yaptırdı.

Bu arada toplumda oluşan “Kasko fiyatları acayip arttı” algısının gerçeğini açıklamak da tabii ki sigortacılara düştü. Sigortacılar, “Kasko fiyatı araç artışlarının gerisindedir. Üstelik sadece araç fiyatları değil yedek parça fiyatları ve diğer giderler de iki üç kat arttı” demeleri, ilk algıyı ne kadar sildi tartışılır.  

Aynı gümbürtü özel sağlık sigortalarında ha koptu ha kopacak…

Tüketici ve sigorta şirketleri açısından sağlık sigortalarındaki yüzde 150 ile yüzde 200 arasındaki fiyat artışı, genel olarak hastane hizmetleri, yatarak ve ayakta tedavilerdeki artışla açıklanabilir.

İş hayatından emeklilik yaşına gelip emekli aylığı ile geçinen Türk insanı, mevcut network ve teminatlarını küçülterek kazanmış oldukları ömür boyu yenileme garantileri ve çeşitli haklarından feragat etmek zorunda kalıyor. Aynı zamanda bir acente olarak şirketlerin zam yaparken, kendi hasar prim dengelerini korumaya ve hasarları ödemelerini garanti altına almaya çalıştıklarının farkındayım. Verilmiş olan sözleri tutabilmeleri için bu şart. Pandemi ile birlikte değişen sağlık sorunları ve hastaneye gidilemediği için öngörülemeyen hastalıkların artmış olması, özel sağlık sigortası kullanımının da artmasına neden oluyor.

Şimdi gelelim yazımızın başlığıyla ilgili ana konusuna…

Özel sağlık sigortasına ödenen ücret düşürmenin yolu var mı?

Özel sağlık sigortasına ödenen ücret nasıl düşürülür?     

Bunlar ve bunlar gibi soruların cevabı “Elbette var” olacaktır.

İşte ucuza sağlık sigortası yaptırmanın formülü…

Hasar prim dengenizi takip edin.

Hasarsızlığınızı kaybetmemek için sigorta acenteniz ile irtibat halinde olunuz.

Ayakta tedavili poliçe satın alamıyor musunuz? Yatarak sınırsız ödemeli bir poliçe satın alabilirsiniz.

Size sağlanan indirimli hastane kampanyalarından ve şirketlerin ücretsiz check-up hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Poliçeniz eğer yatarak tedavili ise fiyatı neredeyse özel sağlık sigortasına göre üçte bir oranında ucuz olan tamamlayıcı sağlık poliçelerini ek olarak alabilirsiniz.

Karşılayabileceğiniz sağlık giderlerini kendiniz üstlenebilir, ödeyemeyeceğiniz hastalık riskini sigorta şirketine aktarabilirsiniz. Yani şunu demek istiyoruz. Bütçenize göre 3 veya 5 bin liranın üstündeki sağlık harcamalarınızı sigorta şirketi ödesin. Muafiyetli poliçe satın alıp sağlık sigortanızı çok daha ucuza getirebilirsiniz.

Sağlıklı günlerde canımızı acıtmayan fiyatlarla işimizi yapma dileğiyle…